Proszę o pomoc lub wskazówki.
Na stronie mają być tylko dwa div'y obok siebie z zawartością a pod nimi jeden div "pusty". W każdym z div'ow leżących obok siebie znajduje się plik graficzny *.svg, w lewym o wielkości 10474 x 7290 px, a w prawym o wielkości 10743 x 4842 px. Obydwa te div'y mają w sekcji <style> wpisy "float:left" a div leżący pod nimi ma wpis "clear:both". Spodziewałem się zatem, że dwa górne div'y będą leżeć koło siebie w poziomie, a tu lipa, drugi jest pod pierwszym. Kod jest prawidłowy, bo jak wstawię zamiast tych plików *.svg dowolne małe pliki np. *.jpg, to leżą tak jak chcę w poziomie. Dlaczego tak się dzieje, czy chodzi o wielkość plików, czy o ich format ? Ktoś może zapytać, co za durny pomysł umieszczania tak dużych plików obok siebie i po co. Pomysł mam taki, że za pomocą suwaków przeglądarki zawartość lewego div'a można będzie oglądać tylko do jego prawej krawędzi (czyli prawy div będzie niewidoczny), a potem po jakiejś akcji na stronie, np. button, prawy div zacznie się powoli nasuwać na div lewy spoza prawej krawędzi ekranu dotąd, aż zasłoni ten lewy całkowicie i będzie widać tylko ten prawy a potem po innej akcji odwrotnie.
Jacek Drożdżeński