• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Po uruchomieniu komputera, nie wyświetla się obraz

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
90 wizyt
pytanie zadane 31 stycznia w Sprzęt komputerowy przez Rzep Nowicjusz (120 p.)
zamknięte 31 stycznia przez Rzep
Witam,

mam pewien problem z poprawnym uruchomieniem się komputera.

gdy włączam komputer, dioda zatrzymuje się na VGA i świeci na biało (B450-a pro). Nie wyświetla się obraz w monitorze.

probowalem przepiąć grafikę do innego pcie, wypiąłem bateryjkę z płyty, przepiąłem ram, odpiąłem wszystkie sprzęty typu klawiatura, myszka itd. Nawet spróbowałem podpiąć hdmi zamiast dp. Nie mam zintegrowanej karty graficznej więc nie odpalę obrazu z procesora. Proszę o pomoc, o jakieś wskazówki
komentarz zamknięcia: Powód rozwiązany
komentarz 31 stycznia przez Rzep Nowicjusz (120 p.)
Zapomniałem jeszcze dodać najważniejszego xD

renderowalem model w blenderze3D i wszystko mi się nagle ścięło, więc zresetowałem sterowniki karty graficznej skrótem klawiszowym ale to nic nie dało. Wyłączyłem komputer przyciskiem i gdy go wyłączałem, usłyszałem 3 piknięcia
komentarz 31 stycznia przez Distracted_bez_hasła Początkujący (330 p.)

usłyszałem 3 piknięcia

Coś Beep Beep Beep ?

Tak, gdy przytrzymałem przycisk żeby kompa wyłączyć to właśnie takie Trzy krótkie pikniecia słyszałem
komentarz 31 stycznia przez Distracted_bez_hasła Początkujący (330 p.)
Czyli problemy ze sprzętem, może RAM.
Ram już sprawdzałem, działa

ogólnie to problem płyty, karta graficzna działa na innym komputerze, ram tak samo

Mostek północny prawdopodobnie się spiekł, a z tyłu płyty są białe odbarwienia których przedtem nie było

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 368 wizyt
pytanie zadane 2 stycznia 2018 w Sprzęt komputerowy przez Norbert Dukowski Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 169 wizyt
pytanie zadane 30 listopada 2020 w Sprzęt komputerowy przez Grzegorz Kiszka Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,060 wizyt

93,336 zapytań

142,331 odpowiedzi

322,415 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...