• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Brak aktualizacji do Windows 11 24h2

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
115 wizyt
pytanie zadane 30 stycznia w Systemy operacyjne, programy przez MichaelM Bywalec (2,910 p.)
Hej,
mam dość mocny sprzęt, ale ciągle nie dostałem aktualizacji do Windows 11 24h2. Wszystkie sterowniki i BIOS mam aktualne. Cały czas dochodzą aktualizacje związane z 23h2, ale o 24h2 cisza. To moja specyfikacja:
Procesor: Intel Core i7-13700k
Karta graficzna: ASUS TUF 4070
Płyta główna: ASUS PRIME Z790-A WIFI
Pamięć RAM: Kingston Fury Beast Black RGB 64GB [2x32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM]
SSD: Samsung 980 Pro 1TB
Zasilacz: THERMALTAKE toughpower GF 850W 80Plus Gold
Obudowa: ENDORFY Regnum 400 ARGB
Monitor: Dell G2422HS
Chłodzenie procesora: Silver Monkey Snowy ARGB 2x120mm
System: Windows 11 Home

Macie jakieś pomysły? Chcę tą aktualizację, ale nie chce wymuszać jej na siłę, tylko żeby sama pojawiła się w Windows Update.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 30 stycznia przez Wiciorny Ekspert (280,470 p.)

Aktualizacja nie jest dostępna dla wszystkich urządzeń, więc być może dla twojego jeszcze nie jest. 
Przy okazji sprawdź, czy TPM 2.0 jest aktywne. - możesz to zrobić  klikając Win + R, i wprowadzając tpm.msc|
Tu masz jeszcze co nie co o tym: 
https://learn.microsoft.com/en-us/windows/release-health/status-windows-11-24h2

Próbowałeś instalować ręcznie, dlaczego to miałoby być problemem ? 

komentarz 31 stycznia przez MichaelM Bywalec (2,910 p.)
TPM aktywne, wychodzi na to, że jeszcze jej nie dostałem. Nie chciałem instalować ręcznie bo wychodzę z założenia, że jeśli jeszcze mi jej nie udostępnili to znaczy, że nie będzie działać u mnie jak należy. Jest to błędne założenie? Czemu nie udostępniają tej aktualizacji wszystkim od razu?

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 259 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 589 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2024 w Systemy operacyjne, programy przez bezczapki Nowicjusz (190 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 286 wizyt

93,336 zapytań

142,331 odpowiedzi

322,415 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...