• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Automatyczny tag dołącza się do postów

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
123 wizyt
pytanie zadane 29 stycznia w Sprawy forum przez Jacek0325 Obywatel (1,200 p.)

Hej,

Lubię redagować moje posty w aplikacji Notion - dzięki temu mogę łatwo po przerwie kontynuować na innym urządzeniu. Potem kopiuję sobie na forum i fajnie, że nie “zabija” mi formatowania, natomiast jest inny problem - już po opublikowaniu, na końcu pytania, czy też komentarza, pojawia się automatyczny tag. Zwykle zaraz po wrzuceniu klikam “edytuj” i go usuwam, ale teraz specjalnie tego nie zrobię, żebyście go zobaczyli wink OS Windows 11, przeglądarka Chrome (nie próbowałem w innych).

Zastanawiam się, na ile skomplikowane jest naprawienie tego problemu.

Pozdrawiam

<!-- notionvc: bf2c34d6-f37a-4a8d-b133-ea42497b4b9d -->

komentarz 29 stycznia przez Jacek0325 Obywatel (1,200 p.)
No, żeby doprecyzować, to częściowo mi zabija formatowanie. Cytowanie przechodzi, natomiast kolor czcionki już nie, a emotikonka mi się usunęła po opublikowaniu.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 29 stycznia przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,090 p.)
edycja 29 stycznia przez Arkadiusz Waluk
Edycja i sprostowanie, bo wcześniej napisałem, że nie mogę odtworzyć problemu i że to kwestia raczej po stronie Notion, ale na szczęście @Comandeer (dziękuję) pomógł mi spojrzeć na to drugi raz :P

Zakładałem, że opisany problem będzie widoczny od razu po wklejeniu skopiowanej zawartości, że wartość może być czysto rawowa, a tak nie było. Podczas pisania i na podglądzie tego dopisku nie widać, dlatego założyłem że jest ok, a w rzeczywistości pojawia się to dopiero po dodaniu posta.

Mogę więc jednak potwierdzić - problem faktycznie jest. Wygląda, że po stronie silnika forum coś dziwnego się dzieje i komentarz we wklejonej zawartości jest traktowany jako zwykła część wypowiedzi, a nie wycinany. Spróbujemy zdebugować w którym miejscu się to dzieje i poprawić.
1
komentarz 31 stycznia przez Jacek0325 Obywatel (1,200 p.)

Tak, dokładnie tak jest, że już po dodaniu posta się to pojawia.

Fajnie, że moje zgłoszenie spotkało się z szybką reakcją i będziecie próbować to poprawić smiley

komentarz 6 dni temu przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,090 p.)
Przygotowałem kilka dni temu poprawkę, którą wgrałem właśnie na serwer: https://github.com/CodersCommunity/forum.pasja-informatyki.local/pull/328 Problem więc nie powinien już występować, komentarze tego typu powinny być automatycznie usuwane z wpisu.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 189 wizyt
pytanie zadane 25 sierpnia 2019 w PHP przez rachzel007 Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 169 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 574 wizyt
pytanie zadane 27 marca 2017 w Sprawy forum przez lukas$ Gaduła (3,390 p.)

93,335 zapytań

142,331 odpowiedzi

322,415 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...