• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Delegacja domeny na OVH

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
102 wizyt
pytanie zadane 28 stycznia w Hostingi, domeny, usługi przez Jcob2222 Użytkownik (590 p.)
zamknięte 6 dni temu przez Jcob2222
Witam,

kolejne pytanie odnośnie OVH. Mam wykupiony serwer VPS na OVH i nic poza tym. Domenę mam na zewnętrznym serwerze (nie wiem gdzie bo domeną zajmuje się inna osoba - mnie przypadła subdomena owej domeny). Chciałbym poprosić o przekierowanie domeny na mój serwer VPS ale nie do końca wiem jakie dane mam podać.

Ostatnio gdy kontaktowałem się w takiej sprawie to konfigurowałem zwykły serwer współdzielony i podawałem tylko ns1 i ns2 z ich IP - tutaj czegoś takiego nie ma. Mam jedynie IP swojego VPS. Moje pytanie w takim razie brzmi jak przekierować subdomenę na mojego VPS i jak dodać ją do panelu OVH (tak jak to ładnie dało się zrobić na kylosie)?
komentarz zamknięcia: Pytanie wygasło

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 28 stycznia przez AnimaVillis Stary wyjadacz (13,190 p.)
Rekord A subdomeny ma wskazywać na IP VPS"a.
komentarz 28 stycznia przez Jcob2222 Użytkownik (590 p.)
No tyle to rozumiem, ale co z rekordami NS? Nie są potrzebna i należy je usunąć?
komentarz 30 stycznia przez AnimaVillis Stary wyjadacz (13,190 p.)

A podstawy znamy? 

Domain Name System (DNS) lub system nazwy domeny to usługa zapewniająca powiązanie domeny z adresem IP danego serwera. Pozwala on internaucie na dostęp do danej strony internetowej bez konieczności znania jej dokładnego adresu IP.

Czyli jaki wniosek?

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 720 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 355 wizyt
pytanie zadane 2 marca 2021 w Sieci komputerowe, internet przez Bakkit Dyskutant (7,600 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 572 wizyt

93,336 zapytań

142,331 odpowiedzi

322,415 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...