• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

konfiguracja VLAN w Netgear

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
87 wizyt
pytanie zadane 16 stycznia w Sieci komputerowe, internet przez dudikof157 Nowicjusz (120 p.)

Cześć

Posiadam przełącznik Netgear w którym chciałbym ustawić VLAN-y

Problem w tym, że w każdym poradniku dotyczącym tworzenia i konfiguracji Vlan w przełacznikach Netgear mamy zakładkę   "Port PVID Configuration" a w niej Kolumne VLAN Member i VALN tag a w obu moich przełącznikach z serji M4100 tych pól nie widzę i nie potrafię skonfigurować tego przełącznika zgodnie z instrukcjami znalezionymi na necie. Ktoś mi podpowie dlaczego nie mam tych funkcji lub jak je załączyć aby były widoczne?. 

Pierwsze zdjęcie z jednego z poradników gdzie widać pole VLAN Member i VALN tag

Drugie zdjęcie już mojego przełącznika z ustawień gdzie nie ma tych dwóch pozycji

P.S. Pobrałem najnowszy soft do tego przełącznika i dalej nie wiedzę tych opcji. 

komentarz 18 stycznia przez pr0way Nałogowiec (40,720 p.)
Jeżeli chodzi Ci o widoczność tych dwóch kolumn to ja bym spróbował najprostszego podejścia - LPM i pewnie w menu kontekstowym znajdzie się coś w stylu "Układ kolumn" albo coś tego typu gdzie będzie można włączyć/wyłączyć te kolumny.

Nie mam akurat nic Netgeara żeby to sprawdzić.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 66 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 172 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 96 wizyt

93,377 zapytań

142,379 odpowiedzi

322,527 komentarzy

62,724 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...