• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Studia cyberbezpieczeństwa

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
125 wizyt
pytanie zadane 9 stycznia w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Revilo Nowicjusz (120 p.)
edycja 9 stycznia przez Revilo
Cześć. Mam pytanko czy ma ktoś z was wiedzę na temat: Jak to wygląda przy szukaniu pracy w przyszłości,  którą wiąże z cyberbezpieczenstwem. Chciałbym iść na  uczelnie WSB i kierunek Administracja i bezpieczeństwo wewnętrzne oraz specjalizacje cyberbezpieczeństwo i ochrona danych. I tutaj pytanie jak na to patrzą pracodawcy po ukończeniu studiów, ponieważ po ukończeniu nie mam kierunku informatyka tylko administracji i bezpieczeństwa wewnętrznego ze specjalizacją cyberbezpieczeństwa. Jak to wygląda? Pracodawcy patrzą na to? Czy to ma jakieś znaczenie ?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 10 stycznia przez Ehlert Ekspert (214,940 p.)
Jak będziesz dobry to przyjmą Cię bez względu na to czy papier będzie z informatyki, czy z bezpieczeństwa. No chyba że firma będzie zwracać na to uwagę, ale ja na przykład nie chciałbym tam pracować.
komentarz 10 stycznia przez Revilo Nowicjusz (120 p.)
Okej dzięki!
1
komentarz 10 stycznia przez Ehlert Ekspert (214,940 p.)

Ja polecam Ci przemyśleć to mocno. Jak chcesz robić rzeczy techniczne to rób rzeczy techniczne. Wtedy wybieranie kierunku który nie jest inżynierski będzie pudłem, bo będziesz musiał wykuć mnóstwo materiału z zakresu prawa, administracji i innych pierdół.

No chyba, że Cie to ciekawi laugh

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 148 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 1,358 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 1,653 wizyt
pytanie zadane 13 listopada 2021 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez hacerberry Użytkownik (680 p.)

93,327 zapytań

142,325 odpowiedzi

322,396 komentarzy

62,657 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...