• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Bootloop w xiaomi

HackNation - ogólnopolski hackathon
0 głosów
881 wizyt
pytanie zadane 4 stycznia w Urządzenia mobilne przez MichaelM Gaduła (3,000 p.)
Hej, mam Xiaomi Mi Note 10 lite. Dziś podłączyłem go do ładowania i wszystko wydawało się okej, po 15 minutach, gdy przechodziłem obok pokoju widziałem, że na ekranie jest ekran ładowania tzn. Logo Mi i powered by android. Wróciłem po 30 minutach i dalej było to samo. Przyciskiem włączania po przytrzymaniu telefon zawibrował i się wyłączył zupełnie i po paru sekundach znów sam się włączył. Gdy go nie ruszam resetuje się też sam co pewien czas. Za pomocą przytrzymania przycisku zwiększania głośności i przycisku włączania wszedłem do Miui recovery 5.0. Mam do wyboru:
- Rebot - gdy klikam powtarza się to co się działo

- Wipe data

- Connect with MiAssistant - telefon wykrywa połączenie z komputerem jedynie przez port USB-c - USB-c ale MiAssistant z Instalki nie wykrywa telefonu wogóle.

- Safe Mode - to samo co przy Rebot

- Repair Mode - to samo co powyżej

Nie wiem już co zrobić. W Internecie widziałem żeby resetować po 15 razy i zadziała wkońcu, ale już chyba z 40 tych resetów było i ciągle nic.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 6 stycznia przez Wiciorny Ekspert (282,500 p.)
Jak mi się pojawił bootloop to już wiedziałem, że telefon do kupienia nowy, śmieszna sprawa w swojej kaierze miałem 2x XIaomi, lata temu to był Redmi Note 8 Pro, który potem padł po 4 latach ponad, a następny po dwóch latach szybciutko, ale ten drugi to już był szajs, nie ten sam Xiaomi co dawniej, ja miałem sprowadzany z Chin i był kozacki, a ten na rynek europejski, non stop się przegrzewał i szybko padła bateria a był to Redmi Note 11 Pro 5g ?

Oba się zepsuły łapiąc boot-loop i generalnie kupiłem już Iphona, więcej nie wrócę do androidów TO jest pewnie jakaś wadliwa sprawa z baterią, czy przez przegrzanie, czy zalanie, ale może i nawet uderzenie, nie wiem, nigdy więcej tej marki nie kupię, zresztą u mojej mamy to samo było z Xiaomi, teraz to już tylko albo jeśli komuś odpowiada Iphone, ja mam 1 raz i naprawdę już wiem, dlaczego ludzie nie wracają, albo polecam inwestować w Samsungi, albo ... teraz fajnie prezentuja sie telefony od Google
komentarz 30 stycznia przez MichaelM Gaduła (3,000 p.)
Udało mi się go uratować gdy kliknąłem clear all data. Nic innego nie działało, na szczęście miałem kopie zapasową. Teraz działa dobrze, nawet poprzednie problemy z zacinającą się klawiaturą ustały. Jednak też nigdy więcej nie kupię Xiaomi. Mam również Google Pixel - super telefon, bardzo polecam.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 292 wizyt
pytanie zadane 4 września 2023 w Urządzenia mobilne przez tubylec01 Obywatel (1,610 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 167 wizyt
pytanie zadane 12 czerwca 2020 w Urządzenia mobilne przez Bloody12297 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 365 wizyt

93,608 zapytań

142,531 odpowiedzi

323,004 komentarzy

63,102 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...