• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

rozdzielenie ścieżek audio w OBS z jednej zakładki w przeglądarce. Zbiera z wszystkich zakładek ja chce z jednej.

Mały hosting, OGROMNE możliwości
+1 głos
276 wizyt
pytanie zadane 4 stycznia 2025 w Systemy operacyjne, programy przez Tilfet Użytkownik (900 p.)
Chce przechwycić dźwięk tylko z jednej zakładki w chromie jak to zrobić?  W obs widzę że zbiera mi dźwiek dosłownie z wszystkich zakładek jak mam gdzieś włączoną muzyke lub coś innego. Zbiera oczywiście w tej z której chciałbym aby zbierało ale oprócz tego zbiera z innych zakładek. Ktoś wie jak to rozdzielić ?
komentarz 4 stycznia 2025 przez Tilfet Użytkownik (900 p.)

ogólnie tak to wygląda zrobiłem scene , przechwyciłem okno ustawiłem tam tę zakładkę którą chce no i potem dupa dzwiek zbiera z wszystkich i tak... 

Potem  przechwytywanie dwieku z aplikacji beta i myslalem ze to cos pomoze tez nic , tam sie pojawia ta sciezka ustawilem ja tez na tę jedną zakładkę i nadal nic, ona jakby w ogole aktywna nie byla bo jak wlaczam film to tylko ta pierwsza sie odpala

No i tu są te dwie sciezki ta druga była gdy ustawilem przechwycenie okna i tam wybralem te zakladke , to jest ta druga , a ta pierwsza to jak kliknalem  przechwytywanie dzwieku beta i ona w ogole nie dziala zreszta jak widzicie wlaczylem film i tylko drgua sciezka zbiera a ta 1 nie aktwyna.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 4 stycznia 2025 przez Gynvael Coldwind Nałogowiec (30,510 p.)
Trochę na około, ale spróbuj potworzyć sobie trochę wirtualnych kart dźwiękowych[1], a potem użyj jakiegoś extensiona do Chrome do automatycznego wyboru wyjścia dźwięku per tab[2]. Wtedy w OBS możesz przechwycić dźwięk z tych wirtualnych kart dźwiękowych.

[1] nie wiem co masz za OS; pod Windowsa kiedyś używałem VB-CABLE; pod linuxem można to zazwyczaj z linii poleceń zrobić

[2] coś typu AudioPick - nie testowałem, po prostu pierwsze co mi wyskoczyło w Google

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 859 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 184 wizyt

93,719 zapytań

142,632 odpowiedzi

323,264 komentarzy

63,266 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...