• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czym podkleić tasiemkę od matrycy w laptopie?

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
150 wizyt
pytanie zadane 19 grudnia 2024 w Sprzęt komputerowy przez whiteman808 Gaduła (4,200 p.)
zmienione kategorie 19 grudnia 2024 przez whiteman808
Hejo, spróbowałem sił w drugim już samodzielnym serwisowaniu laptopa i laptop ładnie wstał, pięknie działa tylko nie pasuje mi jedna rzecz, od czasu do czasu ekran migocze. Podejrzewam że trzeba docisnąć tasiemkę od matrycy. Drodzy forumowicze, mam do was pytanie, czy można czymś podkleić tę tasiemkę żeby zminimalizować na przyszłość ryzyko poluzowania się tasiemki?

W środku laptopa są niby niektóre przewody podklejone jakąś pomarańczowo-przezroczystą tasiemką, nie da się czegoś takiego kupić w jakimś sklepie? Jak tak, to gdzie mogę takie coś dostać?
komentarz 19 grudnia 2024 przez Distracted_bez_hasła Początkujący (330 p.)
Zła kategoria.
1
komentarz 19 grudnia 2024 przez whiteman808 Gaduła (4,200 p.)
Zmieniłem.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 20 grudnia 2024 przez SzkolnyAdmin Szeryf (89,610 p.)
Zobacz, czy nie uszkodziło się złącze tasiemki. Jest tam taki plastikowy zatrzask, dość łatwo się urywa. Teoretycznie można to naprawić samodzielnie (są filmy w sieci), ale raczej wymiana zatrzasku. Prawidłowo założona w gnieździe tasiemka nie ma prawa się poluzować.
komentarz 26 grudnia 2024 przez whiteman808 Gaduła (4,200 p.)
W ogóle te stare thinkpady są lepsze jeśli chodzi o naprawy niż te nowe acery, asusy itd.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 164 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 486 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 501 wizyt

93,382 zapytań

142,382 odpowiedzi

322,539 komentarzy

62,740 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...