• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Bitcoin pnie się w górę (przynajmniej ostatnio)

+1 głos
444 wizyt
pytanie zadane 18 grudnia 2024 w Offtop przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
Niektóre kryptowaluty się umacniają....

https://filarybiznesu.pl/finanse/gielda/rynek-kryptowalut-dalej-bedzie-rosl-bitcoin-siegnie-200-tys-usd/a26245

BTW. Jak oceniacie bezpieczeństwo trzymania crypto w elektronicznym portfelu? Kiedy (na jakim etapie) posiadania crypto dochodzi zwykle do kradzieży?
komentarz 19 grudnia 2024 przez whiteman808 Mądrala (5,560 p.)
Jak każde inwestycje wysokiego ryzyka. Na pewno nie trzymałbym swoich oszczędności na czarną godzinę w krypto

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 18 grudnia 2024 przez Wiciorny Ekspert (283,300 p.)

Po zwycięstwie Donalda Trumpa w wyborach prezydenckich w USA rynek krypto walut odnotował znaczące wzrosty. Bitcoin przekroczył wartość 100 000 USD, osiągając nowe rekordy cenowe, to było do przewidzenia, kiedyś inwestowałem w krypto, ale nie do końca mi to szło, tak samo jak "zasapałem" z inwestycjami w złoto, natomiast ja inwestuje w mieszkania w dużych miastach (Kraków, Centrum) na razie i to uważam u siebie za bezpieczne 

W cyfrowym online portwelu to największe ryzyko jest głownie przez  phishing lub złośliwe oprogramowanie na urządzeniu, a kiedy? Zasadniczo jak ktoś ma wgląd w czyjś portfel to dobrze śledzi "oceniając kiedy mu się to opłaca" .
Proste to na pewno nie jest. 

Bezpieczniej jest przechowywać większe ilości krypto walut w portfelach sprzętowych (cold wallet), które są offline. Ryzyko kradzieży rośnie, gdy zaniedbasz np  2FA,  poprzez jego brak, ale dalej to jest pikuś. 

komentarz 26 grudnia 2024 przez whiteman808 Mądrala (5,560 p.)
>Ryzyko kradzieży rośnie, gdy zaniedbasz np  2FA,  poprzez jego brak, ale dalej to jest pikuś.

Mała metalowa skrzyneczka, gotówka, szafka w kuchni we własnym mieszkaniu zamykanym na klucz i nikt tak łatwo nie ukradnie pieniędzy. Niepotrzeba bawić się w 2FA itp.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 254 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 1,048 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 341 wizyt
pytanie zadane 15 stycznia 2021 w Inne języki przez zyzna Nowicjusz (150 p.)

93,731 zapytań

142,669 odpowiedzi

323,286 komentarzy

63,291 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...