Nie wiem czemu akurat o tym wspominasz, ten kod nie opierał się na posortowaniu unordered_map... no i zdecydowana większość programów używających hashmapy nie opiera się na tym. To nie był błąd w kodzie. Efektywnie wrzuciłeś trivię nie na temat, a ta customowa HashMap jest... dziwna pod wieloma względami i raczej nikomu bym nie radził uczyć się z tego kodu.
Kod wygenerowany automatycznie
Tym bardziej. Nie rób proszę takich losowych komentarzy.
@Jerzy, skoro straciłem tyle czasu na to pytanie to odpowiem. (ale ja bym tak tego nie napisał).
#include <iostream> #include <unordered_map> #include <vector> using namespace std; int main() { int n, cyfra; vector<int> liczba; // unordered_map<int, int> mirror_map = { // {1, 1}, {6, 9}, {8, 8}, {9, 6} // }; to co to robi ? Lepiej tak: const string zakazane_numery = "3...."; // Wczytaj długość liczby cin >> n; // Sprawdź zakres n - Ale po co? // if (n < 1 || n > 1000) { // cout << "NIE" << endl; // return 0; // } // Wczytaj cyfry liczby cin.ignore();// z igroruj enter; for (int i = 0; i < n; i++) { // cin >> cyfra; wczytuje całą linię 22222 cyfra=cin.get(); // Sprawdź, czy cyfra ma "lustro" if (zakazane_numery.find(static_cast<char>(cyfra)) !=std::string::npos){ // cout << "TAK" << endl; cout << "NIE" << endl; return 0; } liczba.push_back(cyfra); cout<<"dodano"<<endl; } // if(/*cos rówa się zero to*/) { cout << "NIE" << endl; // return 0;} // Sprawdź, czy liczba jest palindromem for (int i = 0; i < n / 2; i++) { // if (mirror_map[liczba[i]] != liczba[n - 1 - i]) if(liczba[i] != liczba[n - 1 - i]) // chyba to miałeś na myśli { cout << "NIE" << endl; return 0; } } // Jeśli wszystko przeszło, liczba jest fufsopalindromem cout << "TAK" << endl; return 0; }
tak na maginesie
1)
#include <iostream> #include <unordered_map> #include <vector> using namespace std; int main() { int n, cyfra; vector<int> liczba; unordered_map<int, int> mirror_map = { {1, 1}, {6, 9}, {8, 8}, {9, 6} }; unordered_map<int, int> pusta_mapa; string pusty_string; cout<<sizeof(n)<<endl; cout<<sizeof(pusty_string)<<endl; cout<<sizeof(cyfra)<<endl; cout<<sizeof(liczba)<<endl; cout<<sizeof(mirror_map)<<endl; cout<<sizeof(pusta_mapa)<<endl; cout<<sizeof(cin)<<endl; cout<<sizeof(cout)<<endl; return 0; }
2) cin.get()
a i w ogóle nie wiem czy działa, bo nie można sprawdzić konkretnego zadania
93,727 zapytań
142,668 odpowiedzi
323,283 komentarzy
63,287 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj
Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.