• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Klawiatura mechaniczna TRACER

+1 głos
428 wizyt
pytanie zadane 9 grudnia 2024 w Sprzęt komputerowy przez Nekudu Użytkownik (500 p.)
Witam Wszystkich.

Mam do was szybkie pytanko zakupiłem dziś za 70zł nowe ze sklepu zestaw klawiatura + mysz dokładnie to.

https://www.tracer.pl/zestaw-mysz-i-klawiatura-mechaniczna-tracer-gamezone-hornet87-usb

Chciałem kupić sama klawiature ale z numerycznym panelem ta niestety go nie ma.

Pytanie moje brzmi czy to jest dobra klawiatura za tą cene co dałem 70zł w zestawie z myszka?

Czy to pieniadze wyrzucone w błoto ?

Bardzo proszę o w miare szybka odpowiedz bo nie wiem, czy to oddać czy zostawić.

Dziekuje i pozdrawiam.
komentarz 9 grudnia 2024 przez adrian17 Mentor (354,880 p.)

Nie znam tej konkretnej, ale mogę powiedzieć że 70zł za klawiaturę mechaniczną to śmiesznie mało.

Jak już zamówiłeś to zawsze możesz ją wypróbować i ewentualnie potem jeszcze oddać?

A co do

ale z numerycznym panelem ta niestety go nie ma

Ogólnie często im droższe i bardziej wyrafinowane mechaniczne tym częściej są TKL (bez panelu numerycznego) lub... często jeszcze mniejsze :) I ludzie to wręcz traktują jako zaletę.

komentarz 9 grudnia 2024 przez Nekudu Użytkownik (500 p.)
To na miejscu kupowałem i był taki zestaw klawiatura+myszka i dałem za to 70zł.

Nie jestem przyzwyczajony do takiej małej ale to mniejsza z tym.

Bardziej chodzi mi o to czy jest ona taka w miare czy to smietnik i siano wyrzucone bo myszka jak myszka wiadomo nie wiem nie znam sie tak.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 9 grudnia 2024 przez Nekudu Użytkownik (500 p.)
Daj ktoś jeszcze znać bo dylemat mam jak nie wiem co.
komentarz 13 grudnia 2024 przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
Generalnie Tracer jak większość Chinoli to fajans i tandeta. Dobre klawiatury mechaniczne nie bez powodu kosztują kilka(naście) razy tyle :)

Ja miałem Tracera zestaw (standardowy, nie mechaniczna) to rolka myszki nie działała od początku, a później jeszcze klawiatura zaczęła mnie wnerwiać (niektóre przyciski wymagały mocniejszego uderzenia, inne wpisywały znaki podwójnie) - ogólnie wysyłka do Koszalina. 80-90% chińskiej elektroniki to są elektrośmiecie.
0 głosów
odpowiedź 14 grudnia 2024 przez Nekudu Użytkownik (500 p.)
Wiem właśnie widziałem drogie ale tak jak ja dałem za to 70zł to wydaje mi sie że sie opłacało jakby nie patrzeć mechaniczna klawiatura myszka to wiadomo zwykła myszka z dwoma przyciskami ale mogę jeszcze odddac.

Jak myślisz ?
komentarz 14 grudnia 2024 przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
Sam musisz wiedzieć czy tobie pasuje? :)
komentarz 14 grudnia 2024 przez Nekudu Użytkownik (500 p.)
To moja pierwsza taka klawiatura mechaniczna no nie ma tragedi jedyny minus to ze nie ma numlocka jak patrzałem cenowo najtansze mechaniczne to tak 200zl trzeba dać za 70zł z myszka wydaje mi sie ze sie opłacało ale tak jak mowiłem wole sie poradzic was bardziej obeznani w tych tematach jestescie niz ja na pewno :D
komentarz 14 grudnia 2024 przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
Nie ma obeznanych w temacie klawiatur :) Klawiatur jest "pierdylion" modeli i nikt nie zna wszystkich żeby mieć porównanie i odpowiedzieć która jest lepsza, a która najlepsza ;) Kieruj się firmami (to jest gwarancja jakości), ja wybieram zwykle Logitecha bo to jest nr 1 w tym sprzęcie.

Ale jak dałeś 7 dych (tyle kosztuje przeciętna pizza :)  ) to nie ma co szukać dziury w całym i korzystać, jak się rozleci to wysyłka do Koszalina i tyle. Wiele nie ryzykujesz :) Pizza też może być  niesmaczna, kompletnie popsuta i wtedy też wyrzuca się ją za okno (żeby dokarmić ptaki).

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 888 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 1,164 wizyt
pytanie zadane 15 września 2018 w Sprzęt komputerowy przez czujek22 Dyskutant (7,670 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 577 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2020 w Sprzęt komputerowy przez Korpolis Nowicjusz (120 p.)

93,720 zapytań

142,648 odpowiedzi

323,266 komentarzy

63,270 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...