• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Sprawdzony, niedrogi (także przedłużenie!) hosting pod Strapi lub Wordpress Headless

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
186 wizyt
pytanie zadane 30 listopada 2024 w Hostingi, domeny, usługi przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)

Potrzebuję pod Astro.js "zaplecza", a pod nie potrzebuje taniego hostingu na Node.js lub/i PHP. Myślę o zainstalowaniu Strapi albo WP (Jeszcze nie wiem co wybiorę; chyba że polecacie coś ciekawszego pod Astro?). Hosting będzie odpytywany zaledwie kilka razy na dobę, nie służy dla końcowego użytkownika, tylko dla strony w Astro (hostowanej w innym miejscu) . Chcę wykorzystać panel admina w WP lub Strapi (lub podobnym CMS headless).

Szukam czegoś co działa dobrze (parametry nie muszą być wyśrubowane, ważniejsza niezawodność), CPU / RAM / Dysk podstawowe i kolejny warunek - niska cena, także przedłużenia!

Podoba mi się oferta: https://cyberfolks.pl/hosting-wordpress/   .....poza ceną, gdzie kolejne lata to już spore kilkaset złotych.

Idealnie gdyby miał cPanel oraz Lets Encrypt oraz umożliwiał odpalenie kilku stron. Nie chcę VPS-a, w tym wypadku stawiam na hosting.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 30 listopada 2024 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,050 p.)
wybrane 3 grudnia 2024 przez reaktywny

Najlepsza
To może hostido.pl? Nie wiem jak wygląda u nich wsparcie dla Node.js, ale resztę kryteriów raczej spełniają. Panel admina to akurat DirectAdmin, a nie cPanel, ale jest ok. Lets Encrypt jest, kilka stron też możesz odpalić (liczba domen zależna od pakietu), a cena wydaje mi się bardzo przyjazna i co najważniejsze także koszt odnowienia jest jasno podany już przy wyborze pakietu. Na stabilność nie narzekam, choć akurat nie korzystam bezpośrednio tak często, ale nie słyszałem żadnych narzekań. Support bez zarzutu, bardzo szybki i sprawny. Więc ja generalnie jestem zadowolony, ale czy się Tobie sprawdzi to nie wiem :)
komentarz 30 listopada 2024 przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
Dzięki!

Hostido wygląda dobrze. Tzn. na Allegro są tańsze hostingi, ale na słabszym sprzęcie i bez backupu (te najtańsze) i bez 2FA. Nigdy nie wiadomo ile są warte, szczególnie, że to są małe firemki, czasem jednoosobowe.

Chyba Hostido wezmę, mają dobre ceny i miesięczny trial.
2
komentarz 30 listopada 2024 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,050 p.)
No takim no-name to ja jednak też nie ufam, a tu już mamy jakąś markę. Jak trochę pogrzebiesz, to można znaleźć pewne informacje sugerujące, że za Hostido stoi ta sama osoba co za dawnym Hekko, które zostało później przejęte przez Cyberfolks... Co akurat wg mnie jest bardzo dobrą informacją ;)
+1 głos
odpowiedź 1 grudnia 2024 przez whiteman808 Gaduła (3,430 p.)
Spróbuj https://www.mydevil.net/, cyberfolks też nie brzmi źle

Na tym polecanym przeze mnie miałbyś PHP i Node.js

https://www.mydevil.net/oferta.html

Mają wszystko co powinien mieć porządny hosting i tanio

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 296 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 6,132 wizyt
pytanie zadane 12 sierpnia 2017 w JavaScript przez Widemo Użytkownik (920 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 285 wizyt
pytanie zadane 3 listopada 2015 w Nasze projekty przez Look85 Użytkownik (600 p.)

93,329 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,662 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...