Informacja na początek: To może nie być najlepsze forum dla takiego pytania, ale nie mogłem znaleźć innego, specjalnego pod szukanie studiów (Forum.studia.net nie działa). Jeżeli post ten jest tutaj niestosowny, bardzo przepraszam za pomyłkę.
Dzień dobry,
Jestem właśnie w procesie planowania swoich studiów i chciałbym się dowiedzieć więcej na temat wymiany do Japonii organizowanej przez PJATK w Warszawie.
Czy ktoś był kiedyś na wymianie/znał kogoś kto był? Jeżeli tak, jak ten proces mniej więcej wyglądał i co brano pod uwagę przy rekrutacji?
Kontekst dla mojej sytuacji i dodatkowe informacje:
Jako Plan A planuję udać się na studia za-granicę do Japonii, jednak dla bezpieczeństwa szukam również alternatyw w Polsce. PJATK jest jedną z uczelni jaką aktualnie rozważam, moją uwagę przyciąga możliwość wyjechania na tą wymianę podczas studiów. Niestety, nie byłem wstanie znaleźć żadnych informacji na jej temat. Zero postów na forach, zero blogów, kompletnie nic. To sprawia, że aktualnie zastanawiam się czy ten program wymiany w ogóle istnieje poza reklamami dla uczelni. Jeżeli jednak wymiana ta istnieje i wiesz trochę na jej temat, proszę podziel się informacjami o procesie rekrutacji – bym mógł ocenić swoje szansę (z web dev i programowania ogółem wziętego jestem w miarę ogarnięty + mówię swobodnie po japońsku).
Aktualnie, poza prospektem tej wymiany nie widzę innych większych zalet PJATK nad innymi uczelniami, a jeżeli ten program wymiany nie istnieje to z chęcią ominą bym tą kilkutysięczną dziurę w budżecie.
Bardzo dziękuję za wszelką pomoc,
Kuba.