• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wybór studiów - PJATK Warszawa - Wymiana zaagraniczna

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
+1 głos
71 wizyt
pytanie zadane 26 listopada w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Kuba0040 Nowicjusz (130 p.)

Informacja na początek: To może nie być najlepsze forum dla takiego pytania, ale nie mogłem znaleźć innego, specjalnego pod szukanie studiów (Forum.studia.net nie działa). Jeżeli post ten jest tutaj niestosowny, bardzo przepraszam za pomyłkę.

Dzień dobry,

Jestem właśnie w procesie planowania swoich studiów i chciałbym się dowiedzieć więcej na temat wymiany do Japonii organizowanej przez PJATK w Warszawie.

Czy ktoś był kiedyś na wymianie/znał kogoś kto był? Jeżeli tak, jak ten proces mniej więcej wyglądał i co brano pod uwagę przy rekrutacji?

Kontekst dla mojej sytuacji i dodatkowe informacje:

Jako Plan A planuję udać się na studia za-granicę do Japonii, jednak dla bezpieczeństwa szukam również alternatyw w Polsce. PJATK jest jedną z uczelni jaką aktualnie rozważam, moją uwagę przyciąga możliwość wyjechania na tą wymianę podczas studiów. Niestety, nie byłem wstanie znaleźć żadnych informacji na jej temat. Zero postów na forach, zero blogów, kompletnie nic. To sprawia, że aktualnie zastanawiam się czy ten program wymiany w ogóle istnieje poza reklamami dla uczelni. Jeżeli jednak wymiana ta istnieje i wiesz trochę na jej temat, proszę podziel się informacjami o procesie rekrutacji – bym mógł ocenić swoje szansę (z web dev i programowania ogółem wziętego jestem w miarę ogarnięty + mówię swobodnie po japońsku).

Aktualnie, poza prospektem tej wymiany nie widzę innych większych zalet PJATK nad innymi uczelniami, a jeżeli ten program wymiany nie istnieje to z chęcią ominą bym tą kilkutysięczną dziurę w budżecie.

Bardzo dziękuję za wszelką pomoc,

Kuba.

1 odpowiedź

–1 głos
odpowiedź 26 listopada przez reaktywny Nałogowiec (44,780 p.)
Japonia to fajny kraj, koszty życia są sporo niższe niż u nas. Chociaż oczywiście wynajęcie nieruchomości w dużym mieście może być bardziej kosztowne niż w PL, zależy od lokalizacji.

Jaką specjalność wybrałeś na PJATK? Coś z AI?

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 2,520 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,405 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 6,919 wizyt
pytanie zadane 5 maja 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez dawid_cisco Użytkownik (930 p.)

93,182 zapytań

142,196 odpowiedzi

322,002 komentarzy

62,513 pasjonatów

Advent of Code 2024

Top 15 użytkowników

1. 1889p. - dia-Chann
  2. 1864p. - Łukasz Piwowar
  3. 1847p. - CC PL
  4. 1843p. - Łukasz Eckert
  5. 1805p. - Tomasz Bielak
  6. 1785p. - Michal Drewniak
  7. 1777p. - Łukasz Siedlecki
  8. 1774p. - rucin93
  9. 1744p. - rafalszastok
  10. 1724p. - Adrian Wieprzkowicz
  11. 1684p. - Mikbac
  12. 1624p. - Anonim 3619784
  13. 1520p. - Marcin Putra
  14. 1368p. - ssynowiec
  15. 1258p. - Dawid128
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...