• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy link jest bezpieczny.Mało informacji o nim.

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
140 wizyt
pytanie zadane 25 listopada w Bezpieczeństwo, hacking przez Bartek91938282 Początkujący (400 p.)
edycja 25 listopada przez Bartek91938282
​​​​​​Witam.Dostałem dziwny link od znajomego i nigdzie nie znalazłem informacji do czego służy ten link.Troche ucią mi się obraz  proszę w jednym zdaniu jakby ktoś wiedział powiedział mi co znajduje się w tym linku.
komentarz 25 listopada przez VBService Ekspert (256,320 p.)

GPT

Strona maper.info wydaje się być powiązana z aktywnością malware i jest klasyfikowana jako podejrzana w analizach związanych z bezpieczeństwem. Została ona oznaczona jako potencjalnie złośliwa przez źródła takie jak AlienVault i inne narzędzia analizy bezpieczeństwa. Dodatkowo, właściciel domeny pozostaje anonimowy w bazie WHOIS, co może wzbudzać wątpliwości co do jej wiarygodności.

Wskazane jest unikanie tej strony, zwłaszcza jeśli zostaniesz poproszony o pobranie plików lub podanie danych osobowych, ponieważ może być to związane z oszustwami lub rozprzestrzenianiem złośliwego oprogramowania​: Scam Detector, ANY.RUN, Scam doc.

komentarz 25 listopada przez Bartek91938282 Początkujący (400 p.)
Czy ktoś z podanych osób wszedł w ten link w celach testu? Co stało się po kliknięciu w niego było jakieś IP internetu np moje? I dlaczego moje pytanie zostało zgłoszone?
1
komentarz 25 listopada przez Arkadiusz Waluk Ekspert (289,990 p.)
Akurat w tym przypadku pytanie zostało zgłoszone przez automat. Mamy na forum mechanizmy, które próbują wykryć potencjalny spam, podejrzane linki itp. Jeśli post nie narusza regulaminu to nie ma się czym przejmować. Czy zgłoszenie jest od automatu czy innego użytkownika to zostanie po prostu anulowane.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 25 listopada przez Dr_M3m0ri4n Nowicjusz (140 p.)
Maper.info to prawdopodobnie adres skrótowy stronki do IP grabbowania jeśli dobrze pamiętam, nie radzę klikać, to chyba wiadome. Mam nadzieję, że pomogłam.
komentarz 25 listopada przez Bartek91938282 Początkujący (400 p.)
przeniesione 25 listopada przez Arkadiusz Waluk
Miałem kliknąć bo znajomy powiedział że ma moje IP.To ja mu napisałem żeby pokazał a on wysłał linka.Naszczęście nie kliknąłem dziękuje wam wszystkim za pomoc
komentarz 25 listopada przez Osse Dyskutant (9,240 p.)

https: // maper .info/ został zidentyfikowany jako złośliwa strona. Może zarażać urządzenie wirusami, robakami, oprogramowaniem szpiegującym, trojanami i innymi rodzajami złośliwego oprogramowania. Podzieliłem link aby nie klikać w niego.  Podaję ci adres strony gdzie możesz sprawdzać podobne linki : nordvpn.com link-checke

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,142 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 112 wizyt
pytanie zadane 23 lipca 2023 w Systemy operacyjne, programy przez Krloo Użytkownik (530 p.)
+2 głosów
5 odpowiedzi 1,345 wizyt

93,182 zapytań

142,196 odpowiedzi

322,002 komentarzy

62,513 pasjonatów

Advent of Code 2024

Top 15 użytkowników

1. 1889p. - dia-Chann
  2. 1864p. - Łukasz Piwowar
  3. 1847p. - CC PL
  4. 1843p. - Łukasz Eckert
  5. 1805p. - Tomasz Bielak
  6. 1785p. - Michal Drewniak
  7. 1777p. - Łukasz Siedlecki
  8. 1774p. - rucin93
  9. 1744p. - rafalszastok
  10. 1724p. - Adrian Wieprzkowicz
  11. 1684p. - Mikbac
  12. 1624p. - Anonim 3619784
  13. 1520p. - Marcin Putra
  14. 1368p. - ssynowiec
  15. 1258p. - Dawid128
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...