• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Baza ofert pracy w IT (agregator ogłoszeń z pracą) - Czy jest Eldorado?

+3 głosów
483 wizyt
pytanie zadane 23 listopada 2024 w Offtop przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
edycja 23 listopada 2024 przez reaktywny
Ciekawa strona z jobs-ami w IT - polecam!

https://czyjesteldorado.pl/

Zastanawiam się czy to nie ktoś z  tego forum? Była tu już podobna strona, pod inną domeną.

Jak już skorzystacie z tego serwisu, to powiedzcie czy jest Eldorado czy tylko Ełk?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 24 listopada 2024 przez Wiciorny Ekspert (282,480 p.)
Nie wiem czy jest eldorado, czy było eldorado? Bawi mnie to trochę, ale - nie pamiętam, żeby ofert dla programistów było "mało" lub brakowało, mówie o ludziach o silnym doświadczeniu, a nie juniorów i też takich, którzy się rozwijają, a nie ograniczają po 5 latach do REST i klepania prostych serwisów.

Dodatkowo, zarobki dalej rosną przynajmniej ja mogę powiedzieć z perspektywy swojej (Java,AI,Fullstack,TypeScript), kolegów pracujących również podobnie, czy to w Pyhtonie, czy nawet ostatnio C#

Więc dla mnie Ani nie było ELDORADO, chyba, że mowa  " o firmach" i zmieszczeniu systemu podatków, tzn wakacje podatkowe, gdzie firmy zatrudniały na potęgę, niska marża etc. wszystko, żeby ruszyć gospodarkę i tak szybko ją potem unicestwić :) z większym problemem niż przed, co spowodowało mase zwolnień - bo się okazało, że w sumie to budżetu nie ma na tych ludzi, ani potrzeby tym bardziej na dziwne "nowe pozycje"
Dla przykładu moje zarobki rocznie minimalnie o 20% są większe , ograniczając się tylko do 1 pracy, a nie mówię o pozostałych źródłach dochodu. Sądzę, że u wielu seniorów/dobrych midów jest tak samo jak nie znacznie lepiej !
komentarz 28 listopada 2024 przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
Kiedyś było u nas Eldorado w branży IT, ale to ćwierć wieku temu :)

Podobne pytania

+2 głosów
3 odpowiedzi 552 wizyt
pytanie zadane 26 grudnia 2024 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez whiteman808 Mądrala (5,430 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 354 wizyt
+1 głos
0 odpowiedzi 249 wizyt

93,608 zapytań

142,531 odpowiedzi

323,004 komentarzy

63,101 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...