Witam.
Mam założone 2 konta na YouTube. Stare konto założone wiele lat temu i nowe założone w tym roku. Postanowiłem dzisiaj usunąć stare konto, bo od dawna z niego nie korzystam.
Postanowiłem usunąć stare konto tym sposobem:
https://jaksierozwijac.pl/jak-usunac-konto-na-youtube/
Nawet z tego powyższego linka próba usunięcia konta z YouTube okazała się nieskuteczna. Po wykonaniu punktu nr 6 - zostałem przekierowany na moje (niepotrzebne) konto Google. Zamknąłem przeglądarkę, spojrzałem na maila, ale nie otrzymałem na maila żadnego powiadomienia o usunięciu tego starego konta. Coś mi tu nie pasowało i niestety nadal mogę się zalogować na te stare konto YouTube, ale już tam zniknęła opcja usunięcia kanału (punkt nr 4 z powyższego linka). To wygląda tak jakby YouTube był połączony z kontem Google. Zakładając konto na Youtube, nie miałem zamiaru zakładać konta Google.
Chciałbym zostawić nowe konto na YouTube, a stare wykasować, bo mi niepotrzebne.
Mam 2 pytania do Was:
1. W jaki sposób mam usunąć te stare konto na YouTube, skoro po zalogowaniu zniknęła opcja usunięcia kanału?
2. Czy w tej sytuacji mam usunąć konto Google w celu usunięcia starego konta na YouTube, nie tracąc jednocześnie nowego konta na YouTube?