• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zamieszanie z kopią zapasową Zdjęć Google

+1 głos
281 wizyt
pytanie zadane 11 listopada 2024 w Systemy operacyjne, programy przez MichaelM Gaduła (3,000 p.)
Hej,
od pewnego czasu zabrakło mi miejsca na telefonie (zajęte 63,9 z 64GB) stwierdziłem, że czas na porządki. Aplikacji nie mam prawie żadnych, a największa to Messenger. Dużo miejsca (25 GB) zajmują zdjęcia i filmy. Dotychczas działało to u mnie tak że miałem zdjęcia google oraz galerie systemową (Xiaomi). Działało to tak, że w galerii systemowej miałem zdjęcia zapisane w pamięci telefonu, a w zdjęciach google pokazywało mi zdjęcia z chmury. W momencie, gdy robiłem zdjęcie telefonem zdjęcie zapisywało się w galerii i automatycznie dokonywała się kopia zapasowa do zdjęć google. Jeśli usunęło się zdjęcie z galerii, to jego kopia w google pozostawała i już nie pokazywała się w galerii. Teraz zauważyłem, że wprowadzono zmianę. Wszystko co jest w zdjęciach google mam też w galerii, i wszystko co w galerii jest w google. Jeśli usunę coś w jednym miejscu to w drugim też znika. Gdy sprawdzam ścieżkę zapisu zdjęcia w galerii niektóre nie pokazują nic a niektóre pokazują ścieżkę na urządzeniu. Jak przywrócić taki sposób tworzenia kopii jak był wcześniej?
1
komentarz 11 listopada 2024 przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
Nie odpowiem na twoje pytanie. Ale odnośnie braku miejsca w telefonie, nie myślałeś o karcie microSD? - taka 256 czy 512 GB jest bajecznie tania, więc pomieścisz na niej grube tysiące zdjęć...

.....Też mam Xiaomi i też zapchałem go prawie na full :D

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 328 wizyt
pytanie zadane 6 sierpnia 2019 w PHP przez veryape Użytkownik (580 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 574 wizyt
pytanie zadane 7 czerwca 2017 w Java przez Mariusz Dobrogosz Nowicjusz (180 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 333 wizyt

93,599 zapytań

142,524 odpowiedzi

322,993 komentarzy

63,082 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...