Hej,
od pewnego czasu zabrakło mi miejsca na telefonie (zajęte 63,9 z 64GB) stwierdziłem, że czas na porządki. Aplikacji nie mam prawie żadnych, a największa to Messenger. Dużo miejsca (25 GB) zajmują zdjęcia i filmy. Dotychczas działało to u mnie tak że miałem zdjęcia google oraz galerie systemową (Xiaomi). Działało to tak, że w galerii systemowej miałem zdjęcia zapisane w pamięci telefonu, a w zdjęciach google pokazywało mi zdjęcia z chmury. W momencie, gdy robiłem zdjęcie telefonem zdjęcie zapisywało się w galerii i automatycznie dokonywała się kopia zapasowa do zdjęć google. Jeśli usunęło się zdjęcie z galerii, to jego kopia w google pozostawała i już nie pokazywała się w galerii. Teraz zauważyłem, że wprowadzono zmianę. Wszystko co jest w zdjęciach google mam też w galerii, i wszystko co w galerii jest w google. Jeśli usunę coś w jednym miejscu to w drugim też znika. Gdy sprawdzam ścieżkę zapisu zdjęcia w galerii niektóre nie pokazują nic a niektóre pokazują ścieżkę na urządzeniu. Jak przywrócić taki sposób tworzenia kopii jak był wcześniej?