• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak sprawdzić jakie pliki php są includowane na stronę.

0 głosów
506 wizyt
pytanie zadane 6 listopada 2024 w PHP przez Beginner555 Bywalec (2,090 p.)
Cześć,

Dostałem takie zadanie aby przeanalizować pewną stronę internetową i sprawdzić jakie pliki zewnętrzne są includowane na stronę. Z plikami js sobie poradziłem, biorę pliki którę z XHR w networku. Ale dostałem jeszcze wytyczne aby również sprawdzić jakie zewnętrzne pliki php są includowane na stronie i tego nie wiem za bardzo jak zrobić, ponieważ z tego co wiem kod php wykonuje się po stronie serwera a nie po stronie klienta i nie mamy tam dostępu itd.  Dodam właśnie, że nie mam dostępu do serwera tylko do strony.

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 6 listopada 2024 przez Comandeer Guru (607,980 p.)
wybrane 7 listopada 2024 przez Beginner555

Najlepsza
Nie da się tego zrobić bez dostępu do strony. Tak jak powiedziałeś: PHP wykonuje się po stronie serwera, więc z poziomu przeglądarki nie ma się dostępu do niego. Co najwyżej możesz zobaczyć, do jakich plików PHP idą żadania.
komentarz 6 listopada 2024 przez Beginner555 Bywalec (2,090 p.)
A właśnie te pliki do których idą żądania nie mogą includować jakiś dodatkowych skryptów?
komentarz 6 listopada 2024 przez Comandeer Guru (607,980 p.)
W sensie skryptów JS? W teorii mogą, w zależności od tego, co zwracają (bo jeśli nie zwracają HTML-a, to średnio). Chyba że mówisz o skryptach PHP, to tak.
komentarz 6 listopada 2024 przez Beginner555 Bywalec (2,090 p.)
Czyli gdzie mogę znaleźć te dodatkowe zewnętrzne skrypty (choćby jakieś informacje jak nazwa), które są includowane?
komentarz 6 listopada 2024 przez Comandeer Guru (607,980 p.)

JS? No musiałbym przejrzeć odpowiedzi, czy nie ma w nich elementów <script>.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 805 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 443 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 977 wizyt
pytanie zadane 3 grudnia 2018 w PHP przez BlvckFox Gaduła (4,240 p.)

93,692 zapytań

142,611 odpowiedzi

323,220 komentarzy

63,220 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...