• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kompilowanie projektu

0 głosów
331 wizyt
pytanie zadane 3 listopada 2024 w C i C++ przez Damian286 Początkujący (250 p.)
Witam, potrzebuje pomocy przy kompilowaniu projektu union do gry gothic. Nie wiem jak na forum wygląda sprawa z wstawianiem linków ale myślę że część osób będzie wiedziała o jaki projekt mi chodzi. Na github union project. Pobrałem pliki, zainstalowałem najnowsze visual studio dla c++ i c#. Wybrałem projekt oraz tryb gry niestety projekt nie chce się kompilować. Pojawia się komunikat dotyczących incver.exe.

Myślałem że może potrzebne jest zainstalowanie union sdk jednak podczas próby instalacji dostaje komunikat odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu.
komentarz 3 listopada 2024 przez kalafior41 Nowicjusz (120 p.)
Czemu koniecznie chcesz to kompilować ze źródła? Może jest gdzieś już skompilowane gotowe do pobrania.
komentarz 3 listopada 2024 przez Damian286 Początkujący (250 p.)
Chcę wiedzieć co znajduje się w aplikacji. Jeśli kiedyś bym to udostępnił dla większej grupy odbiorców to wolę mieć pewność że nie ma tam ukrytych rzeczy w kodzie.
komentarz 3 listopada 2024 przez kalafior41 Nowicjusz (120 p.)
edycja 3 listopada 2024 przez kalafior41
Jeżeli chodzi o projekt z githuba Gratt-5r2 to przed chwilą go pobrałem, skompilowałem i wszystko przebiegło bez żadnych problemów. Jaki masz dokładnie komunikat błędu? u mnie jak widzisz wszystko dobrze działa:

https://i.imgur.com/9uuNZuk.png

https://i.imgur.com/iomXC3Q.png

W sumie niezły ten projekt, jakbym miał trochę więcej czasu to sam bym się tym pobawił.
komentarz 4 listopada 2024 przez Damian286 Początkujący (250 p.)
przywrócone 8 listopada 2024 przez Damian286
Udało się, przez przypadek nie doczytałem w jakim pliku trzeba kompilować, gratt dał dokładny opis jak należy to zrobić.

Nie chce tworzyć nowego tematu na forum jednak dalej mam problem z instalowaniem union sdk w wersji offline. Gratt na pewnym forum udostępnił taki instalator jednak po jego uruchomieniu dostaje informacje jak pisałem wcześniej

"odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu"

W zasadzie nie wiem jak rozwiązać problem, może ktoś coś pomoże w tej sprawie?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 8 listopada 2024 przez Damian286 Początkujący (250 p.)
Odświeżam.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 511 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 726 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 539 wizyt

93,599 zapytań

142,524 odpowiedzi

322,993 komentarzy

63,082 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...