• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dziwne pliki, wirus

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
132 wizyt
pytanie zadane 3 listopada 2024 w Sprzęt komputerowy przez kubaaz Nowicjusz (120 p.)
Cześć, mam trochę nietypowe pytanie. Mam w rodzinie starszą osobę, która posiada swojego laptopa itp. Ostatnio coś jej aktualizowałem. Na pulpicie zauważyłem plik javascript o nazwie "user0", czy coś takiego. W pobranych plik tekstowy notatnikowy, też o jakimś początku "user" i po otwarciu go były jakby zapisy logowania, jakiś mail itd. Mam w związku z tym pytanie, czy to mógł być jakiś wirus, czy jest jakiś powód do niepokoju. Czy mogły one zapisać się np. po jakimś przypadkowym kliknięciu itd. Nie znam się na tym zupełnie, więc proszę o wyrozumiałość. Z góry dziękuję za odpowiedź.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 3 listopada 2024 przez Osse Dyskutant (9,820 p.)

Wykonaj skanowanie Esetem On Line zobaczysz czy nic nie siedzi" w systemie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 507 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 481 wizyt
pytanie zadane 14 listopada 2022 w Offtop przez Agnieszka Agnieszka Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 371 wizyt
pytanie zadane 15 października 2022 w Bezpieczeństwo, hacking przez Pimpek3323 Nowicjusz (120 p.)

93,327 zapytań

142,325 odpowiedzi

322,396 komentarzy

62,657 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...