Ja jestem za, mogłaby się pojawić taka opcja. Nie żebym uważał, że jest jakoś dużo osób, które należałoby wyciszyć, ale mogę zrozumieć, że niektórych po prostu nie interesują posty czy to od danych osób czy może np. z wybranych kategorii. Mam co prawda lekkie wątpliwości co do tego jak taka funkcjonalność powinna działać.
Można po takim "ignore" przestać uwzględniać na listach pytania od danej osoby, można nie pokazać np. wiadomości prywatnych i to jest ok, ale sytuacja się trochę komplikuje już na widoku konkretnego pytania. Wtedy ukrycie przykładowo komentarzy danej osoby w dyskusji może całkowicie zaburzyć jej sens. Podobnie ukrycie odpowiedzi może spowodować, że ktoś powieli to samo, co napisała ta osoba. Albo gdy pytanie ma wybraną najlepszą odpowiedź (czyli najczęściej nie ma sensu już odpowiadać, bo jest rozwiązane), którą akurat napisała osoba ignorowana, to piszący też może się nie zorientować. Tu trzeba byłoby się zastanowić co zrobić i być może w takich przypadkach zadziałać np. jak na X/Twitterze, czyli pokazywać w miejscu takiego posta jakąś wstawkę typu "tu jest odpowiedź od ignorowanej osoby, kliknij aby wyświetlić".
Zastanawia mnie też kwestia technicznej realizacji tego, bo silnik Q2A (na którym stoi forum), nie jest zbyt przyjemny do rozwoju i analizy kodu. W przypadku takiej funkcji trzeba zaingerować w bardzo wiele miejsc, w tym praktycznie w każdą listę pytań oraz w sam widok pytania i uwzględnić wszystkie możliwe scenariusze. Ciężko więc powiedzieć ile mogłoby zająć przygotowanie tego.