• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Źle się dzieje w NASK

+3 głosów
520 wizyt
pytanie zadane 14 października 2024 w Offtop przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
1
komentarz 15 października 2024 przez coolxer Obywatel (1,080 p.)
Totalnie nie rozumiem i mam żal do ludzi głosujących na obecnych rządzących. Było wiadomo, jacy oni są (głównie za sprawą Tuska) i że dobrze dla Polski nie chcą, ale to co robią to przechodzi ludzkie pojęcie - totalne bezprawie. Najgorsze, że wielu ich ciągle popiera, bo są otłumanieni oglądając TVN czy onet, a dzisiaj także TVP. Wmówiono nienawiść do PIS (w sposób wulgarny z resztą), a tymczasem oni nie byli idealni, ale wciąż byli 100 razy lepsi i dane pokazywały, że gospodarka też wtedy szła do przodu (mimo covida i wojny). A teraz ma nie być żadnych inwestycji, a najlepiej jeszcze wszystkiego się pozbyć.
1
komentarz 15 października 2024 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)

Cheli mieć uśmiechniętą Polskę, wyszło idealnie.

3
komentarz 15 października 2024 przez Wiciorny Ekspert (281,250 p.)

@coolxer,  problem jest taki, że PIS to nie alternatywa, bo ich rozdawnictwo pieniędzy jest ogromne, najchętniej by chcieli, żeby ludzie na minimalnej zarabiali jak najwięcej, a każdy należał do ponad klasy średniej. 

To rujnuje firmy i gospodarke 

komentarz 15 października 2024 przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)

PiS nie jest idealny, popełnili mnóstwo błędów, wielu rzeczy nie zrobili które powinni wykonać, ale i tak są duuuuuuuuuuużżżżżoooooo lepsi od obecnych.

Nie będę się rozpisywał - coolxer powyżej dobrze to przedstawił!

Głosowałem w ostatnich wyborach na Panią Zajączkowską :) Super babka, bardzo dobrą robotę wykonuje w europarlamencie!

komentarz 15 października 2024 przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)

@Ehlert - Pan Rafał Ziemkiewicz, wybitny dziennikarz i publicysta, nazwał ten kabaret "Dyktaturą uśmiechniętych ciemniaków",

2
komentarz 16 października 2024 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)

PiS nie jest idealny, popełnili mnóstwo błędów, wielu rzeczy nie zrobili które powinni wykonać, ale i tak są duuuuuuuuuuużżżżżoooooo lepsi od obecnych. 

Po tym stwierdziłem że mi wystarczy polityki na tym forum.

komentarz 17 października 2024 przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)

@Wiciorny, 

To rujnuje firmy i gospodarke 

Przecież obecna władza kontynuuje 800+ i też wspiera Ukrainę. Rozdawnictwo jest nadal.

@Ehlert - spoko, ale jakieś grafiki / memy raz na jakiś czas możesz wkleić ;) :)

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 15 października 2024 przez neo1020 Dyskutant (8,950 p.)
hee teraz NASK, ciekawe kiedy ten 5 rozbiór Polski się zakończy jak wszyscy będą stać w majtkach czy już bez duszy
+1 głos
odpowiedź 16 października 2024 przez pablop76 VIP (123,540 p.)
Myślałem, że konfederacja będzie jakaś alternatywą na scenie politycznej(a propos pani rzecznik z podanego filmu), ale po przejęciu jej przez Pana Mentzena stała się naganiaczem "wiernych" dla PIS. Nie mam dobrego zdania o politykach, ale to co się działo przez ostatnie osiem lat, zabrało mi resztę wiary. PIS pozbawił mnie ogromnej części moich oszczędności na które pracowałem 25 lat( inflacja, dodruk pustego pieniądza w czasie pandemii). Cofnął nas o 10 lat pod względem zarobków. Doprowadził sądownictwo do ruiny (5 lat walczę w sądzie o moje prawa i końca nie widać), inwigilacja opozycji za pomocą Pegasusa i innych narzędzi operacyjnych. Fundusz sprawiedliwości, NCBiR, radiowa Trójka (kiedyś moje ulubione radio), polski ład, itd.

Pandemia to temat rzeka. Jak PIS tresował obywateli.

Można wymieniać w nieskończoność.

Mam nadzieję, że w najbliższych wyborach prezydenckich upadnie ostatni bastion tej partii i nigdy więcej nie będzie takich polityków.
Konfederacja to trzecia władza w Polsce i powoli zwiększają swoje poparcie. Ja na nich liczę. Oni mogą uratować Polskę i przywrócić normalność, także w UE.

Dodruk pieniądza jest co najmniej od 20 lat i to prawie na całym świecie, tak samo inflacja którą zawdzięczamy wirusowi made in China objęła prawie cały glob :)

Większość Twoich zarzutów, można też przypisać obecnej władzy.
komentarz 18 października 2024 przez pablop76 VIP (123,540 p.)

Konfederacja ma 18 posłów, co daje jej szóste miejsce w parlamencie.

Inflacja bazowa w Polsce z ostatnich 20 lat to 3,8% natomiast w pandemii najwyższy poziom siegał 12,3% i długo oscylowała na poziomie dwucyfrowym.

Oczywiście każda władza ma wiele za uszami ale skala tego była bezprecedensowa za rządów zjednoczonej prawicy.

1
komentarz 19 października 2024 przez rafal.budzis Szeryf (85,700 p.)

@reaktywny, A co to znaczy normalność? Kto ustala te normy? Jeśli to twoje własne normy to nie muszą być one korzystne dla wszystkich. Moim zdaniem warto głosować na te osoby które po prostu szanują ludzi. A co do gospodarki (wspominanej często przy konfie) warto zastanowić się nad rożnymi perspektywami. Polecam to słuchowisko bardzo ciekawie dobrane fragmenty książek do zastanowienia się :) 

https://www.youtube.com/watch?v=OSZlRpW4U8w

komentarz 20 października 2024 przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
Jasne, masz rację - dla mnie to co wyprawia KałO i UE nie jest normalne, a z kolei dla komunistów - zupełnie normalne :) Oczywiście to zależy za którą jest się opcją.

Słuchowiska nie znam, ale ze swojej strony mogę polecić:

- Kanał Zero z Panem Mazurkiem, rozmawiają na bardzo różne tematy.

oraz kanały prawicowe:

- Konfolityka

- namzalezy.pl

- Wolność w Remoncie

- kanał Pana dra Sławomira Mentzen oraz wszystko co przygotowuje Konfederacja

- kanały YT: Pana Wojciecha Cejrowskiego, Pana Rafała Ziemkiewicza, Witolda Gadowskiego oraz Stanisława Michalkiewicza - czwórka najlepszych gości którzy wiedzą co się dzieje w kraju i na świecie i przekazują to w ciekawy i przyjemny do oglądania sposób. TV można wyłączyć :)

A tu dowcip na końcówkę weekendu:

https://www.youtube.com/watch?v=9kZF3FfaX8M
komentarz 20 października 2024 przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)

Konfederacja ma 18 posłów, co daje jej szóste miejsce w parlamencie.

Jeśli chodzi o partie to tak, ale jeśli chodzi o koalicję, to mamy: 1. KO 2. PiS z koalicjantami 3. Konfederacja 4....... i dalej drobne ugrupowania.

Na razie nie mają mocnej pozycji, ale to się zmienia.

Inflacja bazowa w Polsce z ostatnich 20 lat to 3,8% natomiast w pandemii najwyższy poziom siegał 12,3% i długo oscylowała na poziomie dwucyfrowym.

Pamiętaj, ze to co podaje GUS to jedno, a realia są często inne. Pójdź do sklepu na zakupy, nawet w Biedronce czy Lidlu kapniesz się, ze inflacja jest nadal duża.

Dziś za KO inflacja oficjalnie podawana jest niska ponieważ bardzo staniały lokomotywy i żurawie dźwigowe :)

Poza tym inflacja po wirusie made in China była wysoka na prawie całym świecie, nie tylko w Europie czy w Polsce. Więc to raczej nie wina PiSu.

Oczywiście każda władza ma wiele za uszami ale skala tego była bezprecedensowa za rządów zjednoczonej prawicy.

Wytłumaczyłem Tobie, ze nie jest tak jak piszesz.

Nie będę tematu rozwijał jedyne co mogę poradzić, to wyłączenie TV (ew. można oglądać TV Republika i TV Trwam) i włączenie YouTube :) Tam prędzej poznasz prawdziwe, rzetelne informacje, choć oczywiście też nie na wszystkich kanałach.

Podobne pytania

+4 głosów
2 odpowiedzi 340 wizyt
pytanie zadane 9 grudnia 2016 w Offtop przez Michał_Warmuz Mądrala (5,830 p.)
–1 głos
1 odpowiedź 250 wizyt
pytanie zadane 28 lipca 2016 w Offtop przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 1,525 wizyt
pytanie zadane 10 marca 2016 w Offtop przez Kuba Bielawski Obywatel (1,760 p.)

93,424 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,646 komentarzy

62,785 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...