• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Informatyka MiNi przeniesienie [ankieta]

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
128 wizyt
pytanie zadane 7 października 2024 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Lukasz2704 Nowicjusz (120 p.)
Witam, przychodzę z ogromnym problemem, potrzebuję opinii osób doświadczonych i rozeznanych w temacie. Z powodów osobistych bardzo ciężko mi studiować Informatykę i Systemy Informacyjne na MiNi Politechnice Warszawskiej. Rozważam przeniesienie się na Informatykę na Politechnice Rzeszowskiej. Specka niby jest taka sama, w obu wypadkach planuję pójść w SI. Chcę spytać czy uważacie, że miałoby to jakikolwiek sens, zważywszy na ranking perspektyw obu uczelni (PRz jest wg niego znacznie słabsza od PW). Czy pracodawcy naprawdę patrzą na papier, a jeśli tak to czy zwracają uwagę na uczelnię? Coraz częściej słyszę że to tylko papier, ale wiedzę trzeba skądś posiadać, więc na jakąś uczelnię muszę iść. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.:)
Możliwe odpowiedzi:
PRz (0 głosów)
PW (0 głosów)
1
komentarz 7 października 2024 przez Wiciorny Ekspert (280,450 p.)
Pracodawcy patrzą na papier, związany ze szkoleniami i branżą, ale nie papier który nazywamy - ukończeniem studiów, ani na dyplom, tak samo jak jakie studia, gdzie były te studia itd. na to nikt nie patrzy i mało kogo to interesuje.

Nigdy nikt mnie nie zapytał :D o uczelnie..., a raz o kierunek, ale to nie było ważne i nigdy nawet nie byłem proszony o potwierdzenie
komentarz 7 października 2024 przez Lukasz2704 Nowicjusz (120 p.)
Dziękuję za odpowiedź:) o jakie szkolenia i branżę chodzi? Dobrze rozumiem, że lepiej ukończyć słabszą szkołę, za to mieć kursy i szkolenia niż skończyć najlepszą uczelnię w rankingach?
komentarz 9 października 2024 przez Michał Kazula Pasjonat (19,540 p.)
Nie to kolega Wiciorny miał na myśli - tak myślę.

Jeżeli masz możliwość ukończyć lepszą w rankingach szkołę tym lepiej dla Ciebie.
Co innego to studiować a zdobywać praktykę i być na bieżąco z informacjami.

Nawet najlepsze uczelnie zawsze są w tyle z tym co się dzieje na rynku pracy oraz technologią.

Zawsze warto brać udział w szkoleniach/webinarach czy kursach podnoszących wiedzę/umiejętności czy kwalifikacje.

Nigdy nie wiesz jakie pytanie padnie na rozmowie o pracę ;-)

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 912 wizyt
pytanie zadane 7 października 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez SensejChmiel Nowicjusz (180 p.)
+1 głos
6 odpowiedzi 5,767 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 1,722 wizyt

93,327 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,397 komentarzy

62,658 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...