• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Na czym hostowac strone WWW?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
150 wizyt
pytanie zadane 30 września w Hostingi, domeny, usługi przez dominkz Nowicjusz (120 p.)
Witam, dopiero zaczynam przygodę z "większymi" stronami WWW do których dostęp będzie miała większa ilość użytkowników ale do sedna. Planuje uruchomić stronę internetowa (strona główna - kilka podstron, panel logowania, panel użytkownika na którym będzie włączana spora ilość prostych skryptów w PHP [głownie pobieranie informacji z innego serwera WWW poprzez file_get_contents, pobieranie danych z mysql]). Planowana ilość użytkowników którzy w jednym momencie będą korzystać z panela to ok. 50. Jakiś czas temu uruchomiłem testowo taka stronę na tanim hostingu WWW to już przy 5 użytkownikach często wywalał błąd 504. Mam nadzieje ze w miarę zrozumiale udało mi się opisać czego oczekuje. I tu moje pytanie, na czym to postawić aby jakoś to działało. Myślałem aby stronę główna i te kilka pod stron postawić na właśnie takim tanim hostingu WWW (jakim? ktoś może polecić?). Natomiast logowanie i panel postawić na serwerze VPS tak aby był zapas zasobów pod skrypty PHP. Dziękuje za każdą sugestie i pomoc.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 1 października przez AnimaVillis Stary wyjadacz (12,530 p.)
Jeżeli "umiesz w administrację" to całość wepchnij sobie na spokojnie na VPS'a.

Jak lokalizacja nie jest dla Ciebie problemem to spójrz sobie na ofertę contabo.com
Do tego dosyć przyjemny panel np. https://www.cloudpanel.io/ i wydaje mi się że będziesz Pan zadowolony.

Osobiście posiadam kilka VPSów u nich, ale na podstawie jednego z najniższych pakietów przy dosyć sporym obłożeniu (docker, bazy danych i kilka aplikacji laravel + wordpress) nie ma problemów z prędkościami itp.
komentarz 1 października przez dominkz Nowicjusz (120 p.)
Baaardzo dawno nie zagladalem na contabo, zupelne zapomnialem o nim. Oferta wyglada na przystępna cenowo. Te vpsy na jakich sa procesorach? I jak wyglada realny ping miedy Polska a takim VPSem? I co mam rozumiec poprzez "administracje"? Instaluje co trzeba, wpycham wszystko na vpsa, zabezpieczam to do czego inni nie powinni miec dostepu i strona hula.
komentarz 6 dni temu przez AnimaVillis Stary wyjadacz (12,530 p.)
No nie do końca bo sama instalacja to nie wszystko.

Tutaj musisz zdać sobie sprawę z samodzielnych kopii zapasowych, testów tych kopii, dobrze przygotowanego firewalla to troszkę inna bajka niż wrzucenie na współdzielony hosting do jakiegoś usługodawcy.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 605 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 241 wizyt

93,020 zapytań

141,985 odpowiedzi

321,284 komentarzy

62,366 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...