• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ocena strony internetowej - wersja poprawiona

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
129 wizyt
pytanie zadane 23 września w Nasze projekty przez piotr_domanski Bywalec (2,140 p.)

Witam,

Piszę swoją stronę internetową i chciałbym od Was zebrać jakiś feedback, co siądziecie o niej. Jestem otwarty na jakiekolwiek uwagi, gdyż cały czas ją ulepszam.

Napisałem to pytanie parę tygodni temu, jednak sporo się zmieniło na stronie :). Na podstawie Waszych uwag poprawiłem stronę :).

Osoby które już wchodziły na tą stronę będą musiały wyczyścić pamięć podręczną aby strona mogła się wyświetlać poprawnie.

Web Nest

Pozdrawiam,

Piotr Domański

komentarz 23 września przez tkz Nałogowiec (42,020 p.)
Dodam od siebie, że moim zdaniem wiele zdań jest po polskiemu, a niekoniecznie po Polsku. Dodatkowo mam wrażenie, że najważniejsze informacje nie są pod przeciętnego klienta. Co go interesują testy, czy jakaś optymalizacja. Ma działać i zarabiać. Nieważne czy napiszesz to w samym HTMLu, czy przy wykorzystaniu najnowszych narzędzi - strona to tylko składnik biznesu, który ma mieć możliwość odpowiedzenia na pytanie "Czy na tym zarabiam?".

Dodatkowo moim zdaniem na głównej stronie jest za dużo treści. Poproś GPT czy cokolwiek innego o streszczenie tego. Jeżeli byłbym zainteresowany zacząłbym klikać po stronie.

"Technologie i narzędzia, z których korzystamy" kompletnie zbędne. Zapytaj rodziców czy kojarzą cokolwiek z tego. Formularz to priorytet w końcu chcesz mieć klienta, a pochwalić się czego używasz.

Cennik w zakładkach? Chce wiedzieć od razu czy mnie na Ciebie stać.

Pakiety też z dupy. Używaj masła by było gładziej. Czyli jak zapłacę 1500, to będzie wolno? Ale jak 3000 to będzie szybko? "Podstawowa" brzmi średnio - bo co to oznacza? Imo pakiety powinny się skalować - basic, trochę bardziej basic z opcjami z pierwszego itd.

Czas wykonania. 10 dni? Dwa tygodnie. Z tym wszystkim co masz na pierwszej stronie? Powodzenia. W 10 dni, to nawet budżetu nie ustalicie.
komentarz 25 września przez neo1020 Dyskutant (8,710 p.)
edycja 25 września przez neo1020

Piszę swoją stronę internetową

Czemu wyświetla mi - konstruktor strony: nicepage ? z tego co przeczytałem to drag and drop ?

Wchodzę na stronę gówna i widzę kilometrową stronę zaczynającą się od czegoś co mnie nie interesuje, chce stronę - ma być wstępny cennik, formularz kontaktu, nr tel. i dane o firmie siedziba czy formularz zapytania, a formularz to ostatnia zakładka, a nr tel. na dnie stron 

Gdy bym szukał kogoś kto mi stworzył stronę i wszedł bym tu i zobaczy co zakładkę te latające logo z ikonami albo w faq w którym mam czekać 4 sekundy aż się pojawi tekst to bym wyszedł

Przy linku cennik jest cursors: text ? i ten hover chyba zgubił się na stronie, i to menu :o za 1500 zł ?

Wszystko po polskiemu a pakiety po angielsku, pakiety powinny być w jednej linii i pokazywać różnice między sobą imo a nie 2 u góry a 3 na dole w kolejności losowej ?

1500 - Podstawowa optymalizacja SEO, Responsywny design (dostosowany do urządzeń mobilnych)

od 3000 - Podstawowa optymalizacja szybkości strony, Responsywny design

od 3500 - Podstawowa optymalizacja SEO i szybkości, Responsywny design

za 1500 jest dostosowany do urządzeń mobilny a od 3000 jest tylko responsywny ? ;D

Efektywny marketing

Strona internetowa to centrum Twoich działań marketingowych. Optymalizuj ją pod SEO, prowadź kampanie PPC i przyciągaj klientów, którzy szukają Twoich usług.

Ja mam ją optymalizować ?

w Cennik/wycena ten formularz, za mało paddingu w imię, telefon, email, dla mnie takie porozciągane te inputy, placeholder dla telefonu ? 

Podaj URL witryn/y, które wpadły Ci w oko

rozumiem że mogę dodać kilka ale jak? jedna za drugą ? po przecinku, po spacji ? może po wpisaniu 1 powinien pojawić się + albo automatycznie kolejny input,  Uwagi "Wpisz tutaj :)" trochę to dziwne imo może lepiej "Wpisz swoje uwagi..." po co to ":)", button "Poproś o wycenę" a czemu nie wyślij ? poproś, tylko świnia się prosi 

i ten hover też dziwny czemu na wszystko 

edit //

jeszcze jedno, czemu strona używa cookies bez poinformowania mnie o tym? czy wyrażenie przeze mnie zgody ?

Jeśli strona internetowa używa plików cookie, to użytkownik musi być o tym poinformowany, a w niektórych przypadkach musi wyrazić na to zgodę. Wynika to z przepisów dotyczących prywatności i ochrony danych, takich jak RODO w UE

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 23 września przez Karol Belka Obywatel (1,140 p.)

od 1500 złotych niezbyt zachęca i to się rzuca w oczy najbardziej 

komentarz 23 września przez distracted Użytkownik (540 p.)
Zgadzam się.

Podobne pytania

0 głosów
7 odpowiedzi 271 wizyt
+4 głosów
0 odpowiedzi 467 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 440 wizyt
pytanie zadane 18 lipca 2018 w Nasze projekty przez mgita Nowicjusz (120 p.)

93,020 zapytań

141,985 odpowiedzi

321,284 komentarzy

62,366 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...