Cześć!
Projekt bardzo ciekawy, strasznie lubię AoC więc chyba polubię też EC. Nawet termin 5 listopada do końca listopada jest OK. Nie pokrywa sie z AoC, więc jest OK. Chociaż lepszy byłby letni.
Jednej rzeczy nie rozumiem, startujemy:
exactly at 5.11.2024, 00:00:00 (in your local time).
Startujemy 5 listopada (wybory prezydenckie w USA, miejmy nadzieję, że Trump wygra!!!) kończymy z końcem listopada, OK. Ale co to znaczy "00:00 in local time" ?? :) Przecież ludziska będą mogli zrzynać gotowce z państw które miały wcześniej wydane zadania (mogą też użyć VPN i oszukiwać innych). Ja bym to szybko zamienił na 06:00:00 GMT (lub na 5-tą rano) - tak żeby wszyscy niezależnie gdzie mieszkają wystartowali o tej samej godzinie :) Dla Ciebie jest to wyzwanie (DevOps/ administracja, itd.), jak np. 100 000 osób kliknie w tej samej sekundzie "show me quest" :) Wiem, że twórca AoC miał spore problemy ze skalowaniem swojej strony.
Poza tym b. fajna strona, wygląda ciekawie! Nie mogę się doczekać kiedy to ruszy :) !
--
Napisz, zdradź trochę więcej informacji o EC, czym się różnic od AoC. Widzę, że Questów jest 20 (nie 25), ale każdy składa się z 3 (nie 2) części. Jakie jeszcze są różnice?
--
Może koledzy na forum postarają się o prywatny leaderboard dla userów forum PASJA INFORMATYKI?
--
Ogólnie czadzik! :) Ciesze się, że powstał kolejny challenge. Kiedyś pisałem o tym że brakuje czegoś takiego w środku roku (idealny byłby lipiec), żeby nie trzeba było czekać do grudnia.
Powodzenia z projektem!