• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Trzeszczenie karty graficznej

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
109 wizyt
pytanie zadane 17 września w Sprzęt komputerowy przez Bartek91938282 Początkujący (280 p.)
Witam mam problem z trzeszczenie karty graficznej.Gdy karta nie pracuje pod obciążaniem jest włączony pulpit bez niczego karta pracuje jak powinna.Ale jeśli naprzyklad odpalę sobie tapetę z walpaper engine albo google i będę se przeglądał jakieś grafiki to też zacznie trzeszczeć gdy nie scroluje myszka w dół nie trzeszczy ale gdy scroluje żeby zobaczyć inne grafiki już zaczyna trzeszczeć a gdy przestanę scrolowac znowu normalnie pracuje a najbardziej trzeszczy gdy odpalę sobie jakąs gierkę ale karta normalnie działa tylko tak jak mówię wydaje taki dziwny denerwujący głośny dzwiek karta to RX 6600

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 18 września przez Panelinio Stary wyjadacz (10,190 p.)
Od kiedy problem się pojawił? Jakie masz inne bebechy w kompie?

Na moje oko są dwa wyjścia:

1. Źle przymocowana karta graficzna
2. Za słaby zasilacz
komentarz 18 września przez jankustosz1 Nałogowiec (36,160 p.)
albo wentylator
komentarz 19 września przez tkz Nałogowiec (42,020 p.)
Przecież to brzmi jak typowy problem z cewkami.
komentarz 19 września przez Panelinio Stary wyjadacz (10,190 p.)
A wtedy przypadkiem nie piszczy? Tu jest mowa o trzeszczeniu
komentarz 19 września przez tkz Nałogowiec (42,020 p.)
Niekoniecznie. Zazwyczaj, ale nie zawsze. Na przykładzie sowejgo Della mogę powiedzieć, że dzwięki są różnorodne, ale wszystko od cewek.
komentarz 4 dni temu przez Bartek91938282 Początkujący (280 p.)
Kartę mam nową kupowałem w Mediaexpert może dali mi jakąś wadliwą kartę odpalam gierkę i to tak trzeszczy i piszczy niewiem jak to opisać
komentarz 4 dni temu przez Bartek91938282 Początkujący (280 p.)
Sprawdzałem tez wentylatory.Dzwiek ewidentnie dobiega z karty graficznej a zasilacz mam dobrany odpowiedni
komentarz 4 dni temu przez tkz Nałogowiec (42,020 p.)
Brzmi jak cewki. Generalnie są dwie możliwości. Zwracasz kartę na gwarancję i zapewne dostajesz nową. Zakładam, że nowa też będzie piszczała. Zbliżamy się do takich natężeń prądu, że raczej nie da sie tego uniknąć. Czym mniejsza konstrukcja o zwiększonym zapotrzebowaniu na prąd tym większa szansa na piszczenie. W laptopach norma - nawet tych klasy biznes z niezbyt topowymi podzespołami.

To co ja bym zrobił to spróbował sił z wyminą. Jeżeli znowu zacznie piszczeć, to po prostu bym to zaakceptował. W laptopie xps15 7590 płytę główną miałem wymienianą z 5 razy bo po prostu piszczy. Fun fact, nadal piszczy, ale dodali, że ten model tak ma i nici z wymiany kek.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 240 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 362 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 120 wizyt

93,006 zapytań

141,974 odpowiedzi

321,255 komentarzy

62,348 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...