• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

ISP - IPv6 vs IPv4 bez CGNAT

0 głosów
524 wizyt
pytanie zadane 9 września 2024 w Sieci komputerowe, internet przez polandonion Dyskutant (7,710 p.)
Witam, zamierzam zmienić providera internetowego. Poszperałem tu i ówdzie i doszedłem do wniosku, że zdecyduję się na Play. Zostaje mi tylko problem z adresem IP. Orientuje się ktoś, czy Play w swoim planie gwarantuje unikatowy adres IPv4? Do tej pory byłem pod CGNAT i szczerze nie cierpię tego rozwiązania. Przedłuża to tylko działanie ograniczonego IPv4. A może od razu IPv6? Gdzie dowiedzieć się czy Play oferuje IPv6? Na stronie nie zauważyłem poruszenia tej kwestii. Jako student informatyki chciałbym mieć wolność "stawiania" różnorakich serwerów na swoim PC, przekierowywania portów itp. CGNAT absolutnie nie wchodzi w grę.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 1,870 wizyt
pytanie zadane 4 maja 2020 w Sieci komputerowe, internet przez ss10100 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,027 wizyt
pytanie zadane 24 grudnia 2019 w Sieci komputerowe, internet przez Alex24356 Nowicjusz (150 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 652 wizyt
pytanie zadane 7 maja 2017 w Sieci komputerowe, internet przez kam9477 Nowicjusz (130 p.)

93,742 zapytań

142,678 odpowiedzi

323,297 komentarzy

63,326 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...