• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem przy systemie operacjynym

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
334 wizyt
pytanie zadane 1 września 2024 w Systemy operacyjne, programy przez boreq777_ Nowicjusz (150 p.)
Witam mam problem który polega na tym że kiedyś zrobiłem reset kompa i usunęło mi jakby klucz systemu operacyjnego szukałem na yt jak go znaleźć i zalazłem ale on nie działa no i teraz chce kupić nowy ale mam pytanie jak jest zainstalowany system operacyjny windows 10 enterprise to czy jak kupię np Windowsa 11 pro to czy normalnie to będzie działać

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 1 września 2024 przez Hesoyam Obywatel (1,100 p.)

Jak kupisz klucz to system się zaktualizuje bez żadnych problemów. Jak klucz nie działa musi działać. Ja bym próbował jeszcze poszukać klucza musi działać skoro działał wcześniej... za nim wydasz pieniądze sprawdź jeszcze w cmd w trybie administratora to polecenie: 
powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey"
może pomyliłeś 0 i O :)

albo ten program: OemKey

komentarz 1 września 2024 przez boreq777_ Nowicjusz (150 p.)

jak wpisuje to polecenie to wyświetla mi sie błąd na czerwono

komentarz 2 września 2024 przez Panelinio Stary wyjadacz (10,530 p.)
Przybliż proszę te zdjęcie
komentarz 2 września 2024 przez boreq777_ Nowicjusz (150 p.)

takie cos wyskakuje 

komentarz 2 września 2024 przez Hesoyam Obywatel (1,100 p.)
edycja 2 września 2024 przez Hesoyam

@Hesoyam, niby ten klucz sie wyswietla kopiuje wklejam a nie dziala

Gdzie go wklejasz? Może jest aktualnie w użyciu i dlatego nie działa na innym komputerze.
Co chcesz zrobić z tym kluczem?
aktywowac nim windowsa
aha...
Jakim sposobem próbowałeś?
Klucz znalazłeś czy nadal go nie ma?
W jaki sposób zainstalowałeś Windowsa?
ogolnie to kupilem komputer i mialem migotanie ekranu nic nie pomagało to zrobiłem reset kompa i od wtedy pokauje mi sie zeby aktywowac system windows
komentarz 3 września 2024 przez Panelinio Stary wyjadacz (10,530 p.)
Skoro zrobiłeś hard reset kompa to może Ci się pomyliły wersje Windowsa.

W sensie przed resetem miałeś pewnie Pro lub Home, a teraz mu wcisnąłeś Windowsa Enterprise.

Musisz pomyśleć jaką wersję miałeś przed resetem. I o ile komputer nie był kupiony u znajomego po taniości to klucz powinien się sam zaciągnąć.

O co mi chodzi? A bywa i tak, że po znajomości to legalnego klucza możesz nie dostać. Po jakimkolwiek resecie musisz wtedy kombinować z komendami lub kluczami z 3 dychy+.

Albo oszczędź sobie nerwów i zainstaluj Linuxa

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 755 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 135 wizyt
pytanie zadane 19 listopada 2015 w Systemy operacyjne, programy przez Jan1233 Użytkownik (590 p.)

93,331 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,667 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...