Witam.
Od wczoraj loguję się na pocztę o2 w uciążliwy sposób. Gdy w przeglądarce Google Chrome odpalam o2.pl - to wyskakuje mi taki wymuszony komunikat:

Muszę wtedy kliknąć w ten przycisk AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU, aby wpisać dane do zalogowania się na moją pocztę o2. Wczoraj wysłałem maila do mojego znajomego, to niby moja wiadomość została wysłana (komunikat był tego potwierdzeniem), ale ta moja wiadomość dziwnym trafem nie pojawiła się w zakładce Wysłane.
To uciążliwe logowanie się na pocztę o2 nosi nazwę - 1login od WP.
Gdy już jestem zalogowany na pocztę o2, to nie mogę standardowo wylogować się z niej. To polega na tym, że gdy klikam na ten mój profil Krzysztof, to nałożona tam jest jakaś blokada przy tej pomarańczowej okrągłej ikonce. To wygląda w ten sposób:

Gdy kliknę na poniższe Wyloguj, to znowu wyskakuje mi ten powyższy wymuszony komunikat z regulaminem 1login od WP:

Zamiast na te Wyloguj, muszę kliknąć po lewej na górze na zakładkę POCZTA (obok QUIZY). Po wpisaniu danych logowania i zalogowaniu się na moją pocztę o2, wtedy jakimś cudem mogę wylogować się z niej.
Wygląda to w ten sposób. Tak było przez ostatnie wiele lat i było dobrze:

Zauważcie, że do przeglądarki Google Chrome mam dodane rozszerzenie uBlock Origin - w celu blokowania niechcianych reklam. Łatwo zauważyć to przy dodanych zdjęciach.
Mam 3 pytania:
1. Czy da się uniknąć tego uciążliwego logowania się na pocztę o2 typu 1login od WP?
2. Czy te rozszerzenie uBlock Origin częściowo przyczynia się do pojawiania się tego wymuszonego komunikatu z regulaminem 1login od WP?
3. Czy w tej sytuacji warto wyczyścić dane podręczne przeglądarki w celu uniknięcia tego uciążliwego logowania się na pocztę o2 typu 1login od WP?
Będę Wam wdzięczny za udzielenie mi fachowej porady.
Czekam na Wasze sensowne podpowiedzi...