• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Uciążliwe logowanie się na pocztę o2

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
7,953 wizyt
pytanie zadane 29 sierpnia 2024 w Sieci komputerowe, internet przez Krzysiek_34 Mądrala (6,380 p.)

Witam.

Od wczoraj loguję się na pocztę o2 w uciążliwy sposób. Gdy w przeglądarce Google Chrome odpalam o2.pl - to wyskakuje mi taki wymuszony komunikat:

Muszę wtedy kliknąć w ten przycisk AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU, aby wpisać dane do zalogowania się na moją pocztę o2. Wczoraj wysłałem maila do mojego znajomego, to niby moja wiadomość została wysłana (komunikat był tego potwierdzeniem), ale ta moja wiadomość dziwnym trafem nie pojawiła się w zakładce Wysłane.

To uciążliwe logowanie się na pocztę o2 nosi nazwę - 1login od WP.

Gdy już jestem zalogowany na pocztę o2, to nie mogę standardowo wylogować się z niej. To polega na tym, że gdy klikam na ten mój profil Krzysztof, to nałożona tam jest jakaś blokada przy tej pomarańczowej okrągłej ikonce. To wygląda w ten sposób:

Gdy kliknę na poniższe Wyloguj, to znowu wyskakuje mi ten powyższy wymuszony komunikat z regulaminem 1login od WP:

Zamiast na te Wyloguj, muszę kliknąć po lewej na górze na zakładkę POCZTA (obok QUIZY). Po wpisaniu danych logowania i zalogowaniu się na moją pocztę o2, wtedy jakimś cudem mogę wylogować się z niej.

Wygląda to w ten sposób. Tak było przez ostatnie wiele lat i było dobrze:

Zauważcie, że do przeglądarki Google Chrome mam dodane rozszerzenie uBlock Origin - w celu blokowania niechcianych reklam. Łatwo zauważyć to przy dodanych zdjęciach.

Mam 3 pytania:

1. Czy da się uniknąć tego uciążliwego logowania się na pocztę o2 typu 1login od WP?

2. Czy te rozszerzenie uBlock Origin częściowo przyczynia się do pojawiania się tego wymuszonego komunikatu z regulaminem 1login od WP?

3. Czy w tej sytuacji warto wyczyścić dane podręczne przeglądarki w celu uniknięcia tego uciążliwego logowania się na pocztę o2 typu 1login od WP?

Będę Wam wdzięczny za udzielenie mi fachowej porady.wink

Czekam na Wasze sensowne podpowiedzi...

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 31 sierpnia 2024 przez neo1020 Dyskutant (8,950 p.)
bo te obszczymury z o2.pl kombinują i chcą być jak google ale iq mają 15, ja ten syf rozwiązałem tak że mam konto na gmail i połączyłem konto z o2.pl, odbieranie i wysyłanie emaili, (minus tego rozwiązania jest taki że jak się gdzieś rejestrujesz czy jakiś kod trzeba przepisać to emaile nie przychodzą natychmiast, i wtedy trzeba wejść w ustawienia/konta i importowanie i kliknąć "Sprawdź pocztę teraz")  ;)

ja w chrome jak wchodzę na o2.pl to mam białą kartkę i nie chce się w ogóle załadować / też mam adblocka, i jeszcze te głupie pytania na o2.pl "a może wyłączysz adblocka", "ustaw pomocniczego emaila" i to za każdym razem, jak by te przygłupy nie rozumiały że nie wyłączę adblocka

odpowiadając na twoje pytania

1. NIE, bo jak wejdziesz na o2.pl i klikniesz poczta, i dopiero się zalogujesz to i tak zalogujesz się 1login, a jeszcze lepsze jest to że jak klikasz na wyloguj to z o2.pl przekierowuje cię na wp.pl

2. NIE

3. Wyczyścić warto, ale raczej to nic nie zmieni

P.S jak mogę coś poradzić, to zainstaluj sobie przeglądarkę Brave, mam ją co prawda od 4 dni ale jestem w niebo wzięty ewentualnie firefox i sprawdź czy coś pomoże, ja też od jakiegoś czasu mam problemy z chrome nie trzyma synchronizacji, nie trzyma logowania w google, w translatorze co otwarcie strony wyświetla mi ich kilometrowy regulamin
komentarz 31 sierpnia 2024 przez Krzysiek_34 Mądrala (6,380 p.)

Dzięki za dosadną i stanowczą podpowiedź.wink

0 głosów
odpowiedź 29 sierpnia 2024 przez Osse Dyskutant (9,860 p.)

Czy o to Ci chodzi : Link

komentarz 30 sierpnia 2024 przez Krzysiek_34 Mądrala (6,380 p.)
Z tymże ja nie chcę usunąć swojego konta na poczcie o2.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 267 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 996 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 456 wizyt
pytanie zadane 19 stycznia 2016 w Sieci komputerowe, internet przez niezalogowany

93,379 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,533 komentarzy

62,734 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...