• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Rekomendacje dot. kupna akcesoriów naukowych

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
319 wizyt
pytanie zadane 28 sierpnia 2024 w Sprzęt komputerowy przez polandonion Dyskutant (7,630 p.)
Witam, mam odłożone trochę złotych i chciałbym je jakoś racjonalnie wykorzystać, zanim je inflacja zeżre w celach naukowych. Zna ktoś jakieś naukowe urządzenia, które przydadzą się na studiach i będzie też z nimi kupa zabawy? Może jakieś raspberry albo arduino? Pytam osób, ktore mają trochę na karku i mogliby doradzić. Wiecie jak to jest z papierkiem, dziś warte, a jutro można się nimi podetrzeć.
1
komentarz 29 sierpnia 2024 przez Benek Szeryf (93,190 p.)
Trochę się uśmiechnąłem, kiedy przeczytałem, że chcesz się pozbyć 200-400 zł w obawie przed stratami wynikającymi z inflacji :)

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 28 sierpnia 2024 przez Panelinio Stary wyjadacz (10,640 p.)
wybrane 28 sierpnia 2024 przez polandonion

Najlepsza

Zależy co chcesz sam sobie osiągnąć, żebyś kasy w błoto nie wywalił.

Przykładowo kupisz Arduino, dwa dni nad nim posiedzisz i zapomnisz o jego istnieniu.
Złotej rady na zakup "materiałów naukowych" moim zdaniem nie ma gdy nie podajesz co byś chciał dzięki temu osiągnąć.
Równie dobrze ktoś może Ci zaproponować kurs FORBOT

Jak masz zajawkę na Arduino - kup Arduino. Albo odkładaj dalej kasę na coś lepszego.

0 głosów
odpowiedź 3 września 2024 przez japko129 Nowicjusz (240 p.)
Ja się tam nie znam, ale są na rynku dostępne kalkulatory Texas Instruments z obsługą pythona. Wiadomo, zabawka, ale może da się to po zabawie sprzedać, może nawet nie stracić :)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 160 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 503 wizyt
pytanie zadane 15 stycznia 2016 w PHP przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)

93,444 zapytań

142,436 odpowiedzi

322,698 komentarzy

62,806 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...