• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dziwna usterka nowego komputera, spadek napięcia na niskich obciążeniach

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
57 wizyt
pytanie zadane 13 sierpnia w Sprzęt komputerowy przez W1k1orW Nowicjusz (120 p.)
Cześć w tamtym tygodniu zamówiłem i złożyłem komputer (na dole napisze dokładną specyfikację). Komputer udało się w miare bez problemowo złożyć i odpalić. Linux zbootował się bez najmiejszego problemu, natomiast pierwsze mankamenty zaczeły się przy instalacji Windowsa 11. Podczas instalacji parę razy komputer się wyłączał podczas logowania do konta microsoftu. Po 3 próbie udało się zainstalować system komputer się uruchamia natomiast dalej co jakiś czas się wyłącza. Zasilacz natomiast wydaje dzwięk jak przy normalnym włączaniu z przycisku na panelu przednim. Nie było by w tym nic dziwnego ale co ciekawe komputer wyłącza się tylko na małym obciążeniu. Podczas benchmarku karty i procesora przez 2 godziny chodził stabilnie. Temperatury są bardzo niskie, komputer jest cichy. Podczas uruchomionej gry też komputer się nie resetuje (po wyłączeniu sam się włącza). Najcześciej wywala podczas używania przeglądarki ale może dlatego że jej najczesciej uzywam jezeli nie 'męczę' komputera. Jak odpale jakąś grę w tle nie ma problemu mogę korzystać z przeglądarki. Na dole wstawiam specyfikację;

-ASRock B760 Pro RS

-Intel Core i5-12400F

-Lexar 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe NM790

-Kingston FURY 32GB (2x16GB) 4800MHz CL38 Beast Black

-MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 2X E OC 12GB GDDR6X

-NZXT Kraken 240 2x120mm

-ENDORFY Supremo FM5 650W 80 Plus Gold

chyba o niczym nie zapomniałem jak coś to dopisze. Jedyne co przychodzi mi do głowy to to że napięcia są zle dobrane i przy niskim obciążeniu się wyłącza. BIOS miał zostać zaktualizowany przez Xkom.
komentarz 13 sierpnia przez tangarr Mędrzec (155,140 p.)
Postaraj się przetestować zestaw na innym zasilaczu.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 526 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 978 wizyt
pytanie zadane 26 grudnia 2017 w Sprzęt komputerowy przez Kacper P. Nowicjusz (170 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 893 wizyt

92,961 zapytań

141,924 odpowiedzi

321,160 komentarzy

62,295 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...