• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Blackarch ERROR - error przy instalacji

Cloud VPS
0 głosów
213 wizyt
pytanie zadane 27 lipca 2024 w Systemy operacyjne, programy przez kondzix_ez Obywatel (1,930 p.)

Witam, 

przy próbie instalacji  systemu "blackarch-linux-full-2023.04.01-x86_64" z nośnika USB, wyskakuje mi taki błąd:
https://imgur.com/a/zQiPfUQ

Proszę o pomoc w naprawieniu błędu 

komentarz 27 lipca 2024 przez tangarr Mędrzec (155,180 p.)
W jaki sposób wgrałeś obraz na nośnik USB?
komentarz 27 lipca 2024 przez kondzix_ez Obywatel (1,930 p.)
Za pomocą programu "Rufus"
2
komentarz 27 lipca 2024 przez Ehlert Ekspert (215,050 p.)

@kondzix_ez, blackarch jest bardzo wyspecjalizowaną dystrybucją. Jeśli odpadasz na etapie instalacji, to dałbym sobie spokój. 

Jak chcesz w cybersecurity to wszystkie narzędzia i programy które są w blackarchu możesz mieć na ubuntu, czy mincie.

komentarz 27 lipca 2024 przez kondzix_ez Obywatel (1,930 p.)
Czyli mówisz że jak nie potrafię rozwiązać błędu to mam dać sobie spokój? I od kiedy błąd nie zależny ode mnie oznacza odpadnięcie?
3
komentarz 27 lipca 2024 przez tangarr Mędrzec (155,180 p.)

I od kiedy błąd nie zależny ode mnie oznacza odpadnięcie?

Od momentu gdy zamiast czytać dokumentację na stronie systemu, który chcesz instalować pytasz na polskim forum dla początkujących informatyków.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 27 lipca 2024 przez tangarr Mędrzec (155,180 p.)

Prawdopodobnie Rufus modyfikuje obraz i robi jakieś czary-mary w celu wymuszenia bootowania. Aby mieć pewność, że obraz jest wgrany prawidłowo powinieneś użyć komendy dd zgodenie z instrukcją na stronie pobierania systemu.

Jak już tam będziesz to przeczytaj sobie uwagę na temat instalowania systemu z obrazu full.

WARNING Installing the full ISO is highly discouraged, you will probably encounter many errors and conflicts while trying to update or even installing it.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 245 wizyt
pytanie zadane 22 marca 2020 w Sprzęt komputerowy przez ElPeeL Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,997 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 407 wizyt

93,468 zapytań

142,404 odpowiedzi

322,706 komentarzy

62,850 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...