Witam
Mam pytanie znacie jakieś strony z których warto korzystać poza SPOJEM do zadań z programowania? Chodziło by mi o jakąś taką stronę gdzie byłyby zadania takie pod maturę albo o podobnym poziomie trudności do matury aby sobie poćwiczyć. Drugie pytanie to o naukę do matury z informatyki czy wystarczy że będę robił różnej maści zadania z SQL, Excel i programowania w Pythonie regularnie czy jednak wypada coś jeszcze robić? Wiadomo do teorii też nauka potrzebna. Czytałem że ponoć zadania z informatyki teoretyczne z algorytmiki mają nie jasne sformułowania i że warto dużo takich zadań przerobić aby załapać tok myślenia CKE. Kolejna spraw to ile trzeba dokładnie wiedzieć na maturę z informatyki aby ją zdać bez problemów tak na 75% około? Czy wystarczy to co wiem czyli: warunki, case, operacje logiczne i matematyczne, operacje na tekstach, pobieranie od użytkownika wartości, krotki, sety, listy i słowniki i operacje na nich np porównani setów, własne funkcje. Czy tyle wystarczy na dobry wynik? Kolejna sprawa prawdą jest że do baz danych mogę MySQL użyć? Chce wybrać tą formę ponieważ czuje się z tego dobrze i jestem sprawny a z Access nie miałem możliwości korzystać więc nie chce robić sobie problemów.