Cześć,
mój telefon jest cały przeładowany oraz wolno działa i pokazują się różne błędy, chce przywrócić go do ustawień fabrycznych. Najpierw chciałbym zrobić kopie zapasową zdjęć i jednocześnie uporządkować moją galerie. Wiele zdjęć z galerii to zdjęcia które pobrałem np. z Messangera. Niestety nie mogę ich nigdzie znaleźć w mojej galerii, bo w folderze Messanger są jedynie filmy z Messangera. Próbowałem zrobić kopie zapasową Google, ale robi ona jedynie zdjęcia wykonane z aparatu oraz wybrane foldery (nie ma nigdzie tych pobranych z Messangera). Spróbowałem zrobić tak że przekopiowałem wszystkie zdjęcia do nowego folderu i potem przekopiowałem na komputer, ale wtedy około 50% zdjęć ma jakieś dziwne nazwy i nie da się zrozumieć chronologii tych zdjęć (nie posiadają też metadanych utworzenia lub są one niezgodne z rzeczywistością). Co mogę zrobić ? Najwygodniej było by żeby Zdjęcia Google zrobiły kopie całej galerii. Macie jakieś pomysły? Telefon to Xiaomi Mi Note 10 lite.
EDIT: Zdjęcia są w folderze Messanger, są też chronologicznie po dacie modyfikacji. Pytanie dalej dotyczy co zrobić by Google Photos robił kopie całej galerii?