Witam bardzo serdecznie ( od razu mówię nie wiedziałem jak nazwać ten temat, ponieważ jest on dosyć złożony ).
Z racji tego iż składam pomału swój nowy pc, dostałem zastępstwo na czas składania nowego komputera, tutaj podzespoły "zastępczego" :
CPU : i7-2600 3.4GHz
RAM : 16GB DDR3
GPU : GTX 560 TI 1GB GDDR5
MOBO : Foxconn H61MXV/H67MXV
( dysków i tak dalej podawać raczej nie muszę, dodam również że zasilacz jest też zastępczy ( chyba ) ponieważ nie wygląda on obiecująco, lecz z nim akurat problemów nie ma )
Ale do rzeczy, mam problem z samą kartą graficzną, ponieważ zdaje sobie sprawę z tego że ten PC swoje lata świetności ma już za sobą, i raczej nikt nie traktuje go tutaj jako coś "wow nowego" ale jako zastępczy się nadaje, problem polega na tym iż gdy powiedzmy "rano" włączam komputer i odpalam grę typu "Fallout 4" to przez jakiś czas chodzi ona w stałych 60 FPS, tak samo World Of Tanks, czy World Of Warships, każda gra którą chce odpalić chodzi w 60 FPS po starcie komputera, lecz już po paru godzinach pracy i rotacji grami, wydajność tej karty spada bardzo, z 60FPS robi się 30-40, pomaga jedynie restart komputera, nie wiem kompletnie o co chodzi, patrzyłem również temperatury samej karty i procesora, trzymają się w granicach 60 stopni przy rozgrywaniu takiej bitwy w World Of Warships, co mnie zaskoczyło, to w sytuacji gdy komputer chodzi już parę godzin, to karta przy włączeniu jakiejkolwiek gry sięga 100% użycia, gdy zrestartuje komputer i włączę tą samą grę użycie karty jest na stałych 50-60 % użycia do ponownego momentu tej "sytuacji".
Dodatkowo aby karta uruchomiła na systemie Windows 10 czy 11, jakiekolwiek gry 3D, potrzebuje uruchomionego AfterBurnera w tle, z zmniejszonym napięciem ( 1000 chyba ) i MHz karty z 900 na 820.
( Uda mi się to wrzucę ss z wszystkiego )
Jeżeli będzię potrzebne jakieś dodatkowe info, proszę pisać ponieważ nie wiem co będzie wam potrzebne