• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Skasowanie zdjęć podczas przesyłania na płytę DVD-R

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
145 wizyt
pytanie zadane 11 lipca w Sprzęt komputerowy przez ewew Nowicjusz (120 p.)

Z folderu znajdującego się na pulpicie komputera wycięłam zdjęcia, a następnie wkleiłam je w otwarte okienko płyty DVD-R. Niestety podczas przesyłania wystąpił błąd, pliki nie zapisały się na płycie, zniknęły z folderu na komputerze. Sprawdzałam kosz, jednak tam ich nie było. Część plików odzyskałam z płyty dzięki aplikacji, jednak większości przesyłanych na płytę zdjęć nie było na niej. Używałam kilku popularniejszych programów do odzyskiwania plików, jednak znajdowało jedynie grafiki jakichś emotikon, zdjęcia z facebooka, większość plików nie była wyświetlana. Jaki polecacie program do odzyskiwania zdjęć, które kiedyś na dysku komputera były, tylko takie, który faktycznie działa lub jakiś inny sposób na odzyskanie tych zdjęć?

utracone pliki
błąd przesyłania

1
komentarz 11 lipca przez tkz Nałogowiec (42,020 p.)
komentarz 12 lipca przez Oscar Nałogowiec (29,300 p.)

@ewew, Nagrywanie na płytkę (tak było dawniej, nie wiem czy coś się zmieniło) odbywa się zwykle tak, że program do nagrywarki tworzy obraz płyty - taki wielki plik zawierający całą zaplanowaną zawartość płyty. Zwykle to pomyślnym zapisie, plik ten jest kasowany. Być może, skoro nagrywanie się nie udało, ten plik pozostał na kompie. Wtedy można spróbować zapisać go ponownie. Ubyło ci trochę miejsca na dysku?

komentarz 17 lipca przez ewew Nowicjusz (120 p.)
jak można odszukać taki plik? niestety nie wiem, czy ubyło, bo nie spojrzałam na to
komentarz 18 lipca przez ewew Nowicjusz (120 p.)

@tkz, dziękuję. Mimo, że nie wszystkie, to jednak kilka zdjęć odnalazło

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 12 lipca przez Osse Dyskutant (8,760 p.)

Spróbuj : Recuva

komentarz 18 lipca przez ewew Nowicjusz (120 p.)
próbowałam już ten program, nie znajduje wszystkich plików, które były zapisane, a większość "odnalezionych" stanowią zdjęcia znajomych z facebooka lub randomowe ikony, które nigdy nie były zapisywane

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 214 wizyt
pytanie zadane 18 lutego 2021 w Sprzęt komputerowy przez Guest010 Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 170 wizyt
pytanie zadane 9 listopada 2019 w Sprzęt komputerowy przez 25GuDbEs Początkujący (360 p.)

92,966 zapytań

141,930 odpowiedzi

321,163 komentarzy

62,299 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...