• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Klawiatura xpg summoner mini 60%

Cloud VPS
+1 głos
235 wizyt
pytanie zadane 27 czerwca 2024 w Sprzęt komputerowy przez Warnick Nowicjusz (130 p.)
Siemka, posiadam klawiaturę xpg summoner mini 60% z niebieskimi switchami, klawiatura nagle przestała działać, wczoraj działała dziś wracam siadam do biurka klawiatura swieci ale gdy dotykam klawiszy nic nie jest zablokowana itd. Poprostu jakby nie działały, raz gdy ją podniosłem system Windows wykrył klawe wiec spróbowałem kliknąć guziki a, w, s, d, i tak dalej, zamiast pisać podane guziki zaczęło się otwierać Windows lub paski poboczne typu ustawieni godziny lub wi fi, wspomnę tylko że wcześniej przed usterką czasem gdy ruszyłem kablem system jej nie widział po czym odpiąłem i podłączyłem system już ją widział, nie znam sie wogole na tym i jeżeli ktoś wie czemu tak się zadziało będę wdzięczny za pomoc.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 28 czerwca 2024 przez Panelinio Stary wyjadacz (10,640 p.)

Z kolei wspomniane wyżej skróty klawiszowe potrafią z początku wywołać spore zamieszanie graniczące nawet z frustracją. Dlaczego? Bo o ile aktywacja poszczególnych klawiszy funkcyjnych pokroju PgUp, Home czy PrtSc odbywa się prosto, poprzez naciśnięcie odpowiadającego im przycisku wraz z klawiszem Fn, o tyle jest tu jeszcze opcja przełączenia się na dodatkowe klawisze funkcyjne, która niejako wyłącza podstawowe działanie klawiszy. Wystarczy się zapomnieć i problem gotowy, bo nagle „nie działa” nam połowa klawiatury. Komfort użytkowania spada wówczas na łeb na szyje.

Źródło: https://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/xpg-summoner-mini-test-malej-klawiatury-dla-graczy.html

Spróbuj też podłączyć inną klawiaturę i ozbacz co jest nie tak. Jak ta druga będzie działać to sterowniki sprawdź 

0 głosów
odpowiedź 28 czerwca 2024 przez Wiciorny Ekspert (281,450 p.)
Zresetuj ją do ustawień fabrycznych https://www.youtube.com/watch?v=tsACWNDOXb0
Może ustawiły Ci się jakieś "hotkeye", albo skróty, które po prostu nałożyły się na normalne klawisze

Mam RoyalKeyboard i czasami tez przypadkiem wcisnę kombinacje kilku klawiszy, która aktywuje mi specjalne skróty i np. niedziała escape, liczby, itp. wtedy zawsze ją resetuje.

Tu powinieneś znaleźć do swojej klawiatury kombinacje na reset: https://www.adata.com/API3//storage/downloadfile/summoner_mini_qsg.pdf

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 492 wizyt
pytanie zadane 3 lutego 2017 w Sprzęt komputerowy przez jestembotem Użytkownik (610 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 699 wizyt
pytanie zadane 26 stycznia 2017 w Sprzęt komputerowy przez hiper007 Stary wyjadacz (11,270 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,317 wizyt
pytanie zadane 19 lipca 2019 w Sprzęt komputerowy przez Wiciol Nowicjusz (240 p.)

93,459 zapytań

142,453 odpowiedzi

322,722 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...