• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy kupić nowy zasilacz do thinkpada czy użyć tego dołączonego do zestawu z laptopem?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
99 wizyt
pytanie zadane 27 czerwca w Sprzęt komputerowy przez whiteman808 Bywalec (2,170 p.)
Dwa razy wywaliło korki z powodu użycia poprzedniego zasilacza używanego, oryginalnego z olx. Większa jest szansa na to że za dużo rzeczy było podpięte do jednego gniazdka czy faktycznie zasilacz mógł być wadliwy? Powinienem kupić nowy kupić zasilacz? Tamten poprzedni zasilacz wyrzuciłem. W tej aukcji, z której kupiłem laptopa x220 sprzedawca pisze że do zestawu jest dołączony oryginalny zasilacz, więc nie wiem czy jego nie użyć bo obecnie mam tylko taki.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 27 czerwca przez Wiciorny Ekspert (277,460 p.)

Większa jest szansa na to że za dużo rzeczy było podpięte do jednego gniazdka czy faktycznie zasilacz mógł być wadliwy?

może coś co było podpięte wytwarzało napięcie na zasilaczu np. z racji przegrzewania się, ostatnio tak miałem po podpinaniu bieżni, po jakimś czasie tak się skubana nagrzewała, że korki leciały z proc np. przy jednoczesnym obciążeniu PC'ta. 

Sprawdź ten zasilacz, wtedy mniej-więcej ocenisz w którym miejscu może być źródło problemu. 

komentarz 27 czerwca przez whiteman808 Bywalec (2,170 p.)
Czyli jak sprzedawca na allegro twierdzi w aukcji że zasilacz dołączony do laptopa jest oryginalny i sprawny to śmiało używać i nie kupować nowego?
1
komentarz 27 czerwca przez SzkolnyAdmin Szeryf (88,920 p.)
Z tego, że tak twierdzi sprzedawca na Allegro wynika tyle i tylko tyle, że on tak twierdzi :)

Czy jet oryginalny? Porównaj z faktycznymi oryginałami.

Czy jest sprawny? Sprawdź :)

Nie wierz nikomu na słowo (zwłaszcza, jak ma interes w tym, abyś mu uwierzył), mnie też możesz nie wierzyć :)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 255 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 415 wizyt
pytanie zadane 1 października 2016 w Sprzęt komputerowy przez Mivvat Początkujący (250 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 370 wizyt
pytanie zadane 30 sierpnia 2017 w Sprzęt komputerowy przez Mimoid Użytkownik (760 p.)

93,005 zapytań

141,971 odpowiedzi

321,252 komentarzy

62,344 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...