Witam mam oto takie zadanie z cpp, ale nie do końca mi wychodzi poprawny wynik i nie wiem co jest źle
zadanie
Nazewnictwo: seria, to możliwie najdłuższy fragment tablicy (może być gdziekolwiek w tablicy i dowolnej niezerowej długości), który jest już posortowany (zawsze dane
w tablicy tworzą zbiór rozłącznych serii i ten zbiór serii „zajmuje” całą tablicę).
Mamy dane w tablicy wejściowej 1 (w postaci wielu serii) i w tablicy wejściowej 2
(w postaci wielu serii). Połącz każdą parę (z obu tablic) serii wejściowych w jedną (kolejną) serię tablicy wyjściowej 3 według poniższego algorytmu.
założenie upraszczające – na niższą ocenę: w obu tablicach jest po tyle samo serii, kolejne założenie upraszczające – na jeszcze niższą ocenę: znamy liczbę par serii.
- łączenie (pary serii) w jedną serię:
- porównaj bieżący (pierwszy) element serii z tablicy 1 z bieżącym (pierwszym) elementem z tablicy 2.
- skopiuj mniejszy z tych elementów w bieżące (pierwsze) miejsce serii w tablicy 3.
- powtarzaj punkty a, b aż do wyczerpania jednej (z dwu) z serii wejściowych
- przekopiuj resztę z tej pary serii z tej „drugiej” tablicy do tablicy 3
- powtarzaj punkty 1 i 2 do wyczerpania wszystkich serii
przykład:
tab1: (kreskami zaznaczyłem rozdzielenia serii, ale algorytm sam powinien stwierdzić, czy następuje koniec jednej serii i początek następnej)
tab2:
krok 1
tab3:
a
krok 1
krok 1
krok 2
krok 1
itd.
kod
#include <iostream>
#include <vector>