Witam,
Mam problem ze wspomnianą w tytule kartą sieciową, zakupiłem ją specjalnie aby obsługiwała połączenie na wyższym paśmie, karta obsługuje standard Wi-Fi 6 oraz częstotliwość 5 ghz co jest mi niezbędne do wykorzystania potencjału światłowodu. Ale niestety karta nie wykrywa żadnej sieci w częstotliwości 5 ghz, sprawdziłem czy nie jest to wina routera, ale on prawidłowo propaguje sieć w tym zakresie (jest widoczna na smartfonach i laptopach). Nie jest to też problem z tym że router nie "puścił" mi na tą kartę tego zakresu bo o czymś takim też słyszałem, skąd wiem? Sprawdziłem z hotspotami mobilnymi wymuszającymi 5g i tego też nie wykrywało. Co już zrobiłem? Zaktualizowałem sterowniki do najnowszych, reinstalowałem je, w ustawieniach karty próbowałem ustawić preferencje na 5g, ale takiego ustawienia nie ma, mogę tylko włączyć i wyłączyć częstotliwości (jak wyłączę 2.4 to karta nie wykrywa nic) zmieniałem gniazda wpięcia karty pomiędzy USB 2.0 a 3.0 nawet podniosłem system z win10 do win11 i ponownie wgrałem sterowniki, restartowałem ustawienia sieci, odinstalowałem sterowniki starej karty, generalnie nic co znalazłem w google nie podziałało. Może miał ktoś podobny problem, albo zna jeszcze jakiś sposób aby to naprawić?