• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Społeczności

+2 głosów
770 wizyt
pytanie zadane 15 maja 2024 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Ehlert Ekspert (215,230 p.)
Siema,

Kojarzycie może jakieś inne miejsca jak to forum? Na czym mi zależy: duża aktywność oraz wyższe seniority. Pochodziłem trochę po serwerach discordowych, ale lipa.
1
komentarz 16 maja 2024 przez overcq Pasjonat (22,630 p.)
Wydaje się, że teraz takie ‚fora’ są przy konkretnych projektach, a te o ogólnej tematyce pustoszeją. Ludzie przeważnie nie udzielają się, jeśli nie mają w tym własnego interesu.
komentarz 16 maja 2024 przez niezalogowany
wiesz niektórym ludzią przyjemnosc sprawia pomaganie
komentarz 16 maja 2024 przez niezalogowany
a niektórm bycie najlepszym w rankingu itp w tym forum duzo ludzi jest gdyz są elementy do bycia najlepszym i do pomagania oczywiscie kazdy jest inny

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 15 maja 2024 przez niezalogowany
no nie wiem moze 4programmers.net tak widzie ze tam duza aktywnosc
0 głosów
odpowiedź 16 maja 2024 przez Panelinio Stary wyjadacz (10,680 p.)

Sam się szczerze zastanawiałem nad tym. Na Discordzie nie przesiaduję, także też nie polecę. Tak to zerknąłem na Reddita, ale jakoś do mnie nie przemawia.

Tak to szperam po tym forum, szukam poradników, czytam różne ciekawostki czy uczę się assemblera i Javy. Ale jakby ktoś znalazł podobne miejsce do tego forum z chęcią się bym tam zabrał wink Nie, że te forum jest złe, wręcz przeciwnie. Po prostu jestem głodny wiedzy, a tematy do przeczytania wyczerpują się tutaj

0 głosów
odpowiedź 16 maja 2024 przez Wiciorny Ekspert (283,300 p.)
Też mi bardzo tego brakuje, swego czasu siedziałem na Zetree community, niestety już nie przyjmują nowych osób i discord generalnie był płatny raz dawno temu, rozwinęła się świetna ekipa, ale też z czasem co raz mniej ludzi miało na to czas.

Ów czasu, szukałem czegoś w tym stylu, gdzie faktycznie "można się czegoś nauczyć, można fajnie wymienić doświadczenie, właśnie dla ludzi co mają te +5 i więcej lat doświadczenia), natomiast próżno tego szukać, dlatego czytam fora- realnie zależne od mojego STACU, staram się ogarniać konferencje *( raczej nie jeżdżę, bo ceny... z czapy po 2k to już mi nie pasuje), ale oglądam webinary i tematyczne dyskusje.

Często przeglądam sobie storki i tematy na https://medium.com/tag/forum
Zagraniczne są tylko na bazie "open source forum", gdzie nie do końca jest interakcja, ale jest coś w rodzaju tablicy topiców.
https://www.codeproject.com/script/Articles/Latest.aspx
https://bytes.com/

Myślałem o utworzeniu takiego forum nawet, ale problem jest dosyć spory - gdyż ciężko wtedy "zachęcić i ogarnąć ludzi".
Też swego czasu siedziałem na stackoverflow, ale to wiadomo nie działa "jak forum" do końca.  Jako Java developer, często dołączam do JUG community, to tam bywa, że są "discordy, czy też fora", ale jak wspomniałem aktywność jest bardzo mierna.
Wiadomo 4programmers to "wysryw" sorki za słownictwo, ale tam jest "wszystko" i zarazem nic.
komentarz 16 maja 2024 przez Ehlert Ekspert (215,230 p.)

Wiadomo 4programmers to "wysryw" sorki za słownictwo, ale tam jest "wszystko" i zarazem nic.

Też mam podobne odczucia. XD

komentarz 16 maja 2024 przez Ehlert Ekspert (215,230 p.)

@Wiciorny, szukam jakiegoś miejsca gdzie

• będzie trochę ludzi na dłużej
  • Jakieś wyższe seniority 
  • Ciekawsze rozkminy, coś do czego sam mógłbym usiąść w wolnym czasie
komentarz 27 maja 2024 przez Panelinio Stary wyjadacz (10,680 p.)

@Wiciorny, 

Myślałem o utworzeniu takiego forum nawet, ale problem jest dosyć spory - gdyż ciężko wtedy "zachęcić i ogarnąć ludzi".

Problem jest w tym, że teraz średnio jest z reklamą takiego miejsca. Na instagramach/tiktokach nie siedzą takie wyjadacze. Można by było tak czy siak reklamować na socialach czy innych forach i prowadzić weryfikację, ale to sporo roboty.

Jednak pomysł nie jest głupi i sam bym z chęcią się tym zajął

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 3,642 wizyt
pytanie zadane 28 grudnia 2019 w Sprawy forum przez ReZerTer Początkujący (410 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 823 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 419 wizyt

93,742 zapytań

142,677 odpowiedzi

323,296 komentarzy

63,326 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...