• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z modemem - brak dostępu (hasła)

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
136 wizyt
pytanie zadane 12 maja w Sieci komputerowe, internet przez polandonion Dyskutant (7,560 p.)
edycja 12 maja przez polandonion

Witam, mam mały (nie)mały problem; otóż ostatnio Vectra wymieniała ludziom modemy na nowsze, te z dostępnym pasmem 5GHz, i dostałem urządzenie, które jest modemem i routerem jednocześnie. Problem w tym, że nie jestem w stanie sterować routerem (strona 192.168.0.1), gdyż babka wymieniająca sprzęt nie podała mi hasła dostępu, a na opakowaniu nie ma nigdzie podanego takowego. Wiąże się to z niedostępnością funkcji PORT Forwarding, na której ostatnimi czasy bardzo mi zależy. Pytanie moje to: czy ejst jakiś sposób, żeby uzyskać dostęp do routera oraz czy mogę go zresetować bez żadnych skutków (bezkarnie)? Wiem, że to brzmi dziwnie, ale nie mam dostępu do mojego własnego modemu... Czy może dostawca internetu ma prawo do niedawania dostępu do routera swoim klientom? Sam już nic nie wiem... Proszę was o krótką i wstępną analizę problemu, zanim przejdę się do nich wyjaśnić o co chodzi. Dziękuję z góry za nadsyłane odpowiedzi i komentarze... Pozdrawiam, Adam :D

PS. Tak to wygląda po zalogowaniu na stronę 192.168.0.1 oraz przypomnę, że próbowałem już dużą ilość kombinacji loginu z hasłem ze słowami: admin, login, password, user itd...

2 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 12 maja przez SzkolnyAdmin Szeryf (88,920 p.)
wybrane 12 maja przez polandonion

Najlepsza
Strona Vectry -> Strefa Klienta (zaloguj się) -> Konfiguracja urządzeń (rozwiń Więcej) -> Konfiguracja Wi-Fi i masz dane logowania.
0 głosów
odpowiedź 12 maja przez Panelinio Stary wyjadacz (10,190 p.)
Nigdy się nie spotkałem z tym aby dostawca zabraniał resetowania do ustawień fabrycznych. Możesz wpierw zadzwonić jak skonfigurować dany modem według zaleceń dostawcy.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 115 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 160 wizyt
pytanie zadane 20 września 2022 w Sieci komputerowe, internet przez Chlipchlip Użytkownik (850 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 545 wizyt
pytanie zadane 25 stycznia 2017 w Sprzęt komputerowy przez joahim Nowicjusz (160 p.)

93,008 zapytań

141,975 odpowiedzi

321,257 komentarzy

62,350 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...