Witam, mam mały (nie)mały problem; otóż ostatnio Vectra wymieniała ludziom modemy na nowsze, te z dostępnym pasmem 5GHz, i dostałem urządzenie, które jest modemem i routerem jednocześnie. Problem w tym, że nie jestem w stanie sterować routerem (strona 192.168.0.1), gdyż babka wymieniająca sprzęt nie podała mi hasła dostępu, a na opakowaniu nie ma nigdzie podanego takowego. Wiąże się to z niedostępnością funkcji PORT Forwarding, na której ostatnimi czasy bardzo mi zależy. Pytanie moje to: czy ejst jakiś sposób, żeby uzyskać dostęp do routera oraz czy mogę go zresetować bez żadnych skutków (bezkarnie)? Wiem, że to brzmi dziwnie, ale nie mam dostępu do mojego własnego modemu... Czy może dostawca internetu ma prawo do niedawania dostępu do routera swoim klientom? Sam już nic nie wiem... Proszę was o krótką i wstępną analizę problemu, zanim przejdę się do nich wyjaśnić o co chodzi. Dziękuję z góry za nadsyłane odpowiedzi i komentarze... Pozdrawiam, Adam :D
PS. Tak to wygląda po zalogowaniu na stronę 192.168.0.1 oraz przypomnę, że próbowałem już dużą ilość kombinacji loginu z hasłem ze słowami: admin, login, password, user itd...