• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Współczesne gry komputerowe

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
+1 głos
300 wizyt
pytanie zadane 12 maja 2024 w Systemy operacyjne, programy przez overcq Pasjonat (22,440 p.)

Ostatnie tytuły, w jakie grałem, pochodzą z czasów do ok. 2010. Wtedy jeszcze pobierało się dema gier, by sprawdzić, czy pasuje nam dana gra. Od tego czasu nie aktualizowałem sprzętu i nie grałem we współczesne gry. Teraz mam zamiar to zrobić.

Natomiast jak to jest w dzisiejszych czasach? W jaki sposób teraz instaluje się i uruchamia gry na Windows, na Linux? W jaki sposób zagrać w demo? I gdzie jest zbiór współczesnych gier? I nie myślę tutaj o ‚drobnych’ grach, ale o takich, które prezentują jakąś fabułę. Głównie chodzi o gry akcji i strategie czasu rzeczywistego.

Czy jest w sieci jakiś poradnik na temat, jak wejść teraz do świata gier?

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 12 maja 2024 przez Panelinio Stary wyjadacz (10,530 p.)

Teraz myślę, że typowy Kowalski używa platform takich jak Epic Games i Steam - tam głównie są jeszcze gry. O Microsoft Store się nie wypowiadam, ostatnio tam jedynie odebrałem Fallouta z Amazon Prime.

No właśnie, Amazon Prime - przy subskrypcji 50 ziko na rok masz dostęp do takich niszowych gierek lub bonusów do większych tytułów. Może to Ci przypadnie do gustu.

O Linuxie za mało wiem w kwestii gierek, dlatego też Ci nie pomogę.

Tematów jakie tytuły warto ograć możesz poszukać na Redditcie czy X'ie - generalnie słabo polecam. Możesz też poszperać nowinek na kanałach YouTube. Ciekawi mnie w jakie tytuły pogrywałeś w tych złotych czasach wink

1
komentarz 12 maja 2024 przez overcq Pasjonat (22,440 p.)
edycja 12 maja 2024 przez overcq
W latach ʼ90 i ʼ00 grałem w mnóstwo gier, które były wypuszczane testowo, ale ich tytułów już nie pamiętam, a przydałaby się taka historia. Natomiast z większych to były (rts) StarCraft, niektóre Tycoony, Commandos, (fps) Delta Force, Wolfenstein, Quake, Doom. Na Linuksie World of Padman, Red Eclipse, BZFlag, Warsow, różne inne, które były dostępne w repozytoriach.
+1 głos
odpowiedź 12 maja 2024 przez Toxc Dyskutant (8,500 p.)

Natomiast jak to jest w dzisiejszych czasach? W jaki sposób teraz instaluje się i uruchamia gry na Windows, na Linux?

Steam , Epicgames.com, Gog.com,Ubisoft connect,EA.Na stemie są czasami dema dostępne.Na linuxie mogą czasami być problemy z grami wieloosobowymi. 

Oferta zwrotu pieniędzy na Steam, dokonana w ciągu 2 tygodni od daty zakupu i dla produktów uruchomionych przez mniej niż 2 godziny, dotyczy gier i programów ze Sklepu Steam. Poniżej znajduje się opis działania zwrotów pieniędzy dla innych rodzajów zakupów.

Czy jest w sieci jakiś poradnik na temat, jak wejść teraz do świata gier?

Wiedźmin 3 i  Cyberpunk 2077  i powrót do starych gierlaugh

+1 głos
odpowiedź 7 października 2024 przez $latty Nowicjusz (160 p.)

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 332 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 572 wizyt
+1 głos
4 odpowiedzi 772 wizyt
pytanie zadane 19 kwietnia 2015 w Systemy operacyjne, programy przez Ekwueme Obywatel (1,710 p.)

93,331 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,667 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...