IMO samo napisanie takiej strony z pseudo językiem programowania jest dobrym treningiem na utrwalenie wiedzy w temacie html-a, css-a i js-a (jak sam napisałeś)
strona stwozona w html css js a na niej bedzie mozn pisac w moim jezyku
a czy pomysł się spodoba, czas pokaże,
ale w trakcie pisania zaczełem sie zastanawiac czy to dobry pomysł i teraz mam pytanie co sądzice o tym pomysle ?
TAK, pisz, masz pomysł, zrealizuj go, udostępnij wersję gotową do użytku i wtedy ocenimy.
P.S. bez urazy (stwierdzam fakt, nie mam zamiaru Ciebie obrażać, ani się wymądrzać), ale rzeczywiście popracuj trochę nad gramatyką, budujesz zdania miejscami trochę chaotycznie i z tego powodu może wynikać problem ze zrozumieniem o co pytasz lub co chcesz zakomunikować, przedstawić, opisać. Pewnie rozpiera Ciebie energia twórcza i po prostu Twoje myśli "wylewają" się z Ciebie z "siłą" wodospadu.
Parafrazując treść pewnej piosenki: "Programować każdy może, trochę lepiej, lub trochę gorzej... czasem człowiek musi, bo inaczej się udusi... Jak człowiek wierzy w siebie, to cała reszta to betka, nie ma takiej rury na świecie, której nie można odetkać..."
Moja rada może skorzystasz: Jeżeli coś piszesz w takim stanie umysłu, zapisz to bez zastanowienia, Tak jak to czujesz. Jak skończysz, podejdź do okna, popatrz przez 3-5 minut na "zieleń" za oknem (drzewa, trawę), weź parę głębokich wdechów powoli, teraz wróć do tekstu, który napisałeś, przeczytaj go na głos, sprawdź co można poprawić ("co napisałem nie do końca porwanie" - zawsze jeszcze można użyć wbudowanego słownika, każda przeglądarka go oferuje )
Pozdrawiam i życzę wytrwałości.