• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przysłówki nie są obsługiwane dla --- brak możliwości stworzenia reguł w Outlooku na mac os

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
310 wizyt
pytanie zadane 8 maja 2024 w Systemy operacyjne, programy przez miosm Nowicjusz (210 p.)

Cześć, 

Mam problem z outlokiem na mac os, temat jest tak złożony że można być książkę napisać. Komputer to mac mini 2018 i5/8Gb/512, licencja na office 365 jest edukacyjna z uczelni. Używam nowego outlook-a na mac os i dla kont google nie ma możliwości utworzenia reguł, chodzi mi o najprostsze reguły przenoszące wiadomość od konkretnego nadawcy do konkretnego folderu, ewentualnie regułę która na podstawie określonego słowa w tytule przeniesie wiadomość do wybranego folderu, jednym słowem reguła jakich miliony, korzystam z takich od lat na służbowych komputerach. Tak jak wspomniałem korzystam z nowej wersji i po wybraniu opcji reguły wyświetla się komunikat jaki jak w tytule "Przysłówki nie są obsługiwane dla", mam również podłączony e-mail z uczelni który jest na uczelnianym serwerze i w jego przypadku nie ma problem i pojawiają się stosowne opcje. Dodam że mam utworzone kilka folderów do których ręcznie sortuję maile od dawna bo nigdy nie umiałem sobie z tym problemem poradzić. Przeczytałem gdzieś że można powrócić do starej wersji outloock-a nazywanej przez wielu legacy i okazuje się że tam nie ma problem żeby tworzyć reguły dla kont założonych na google, można je tworzyć ale nie działają :( ponadto nie można utworzyć najzwyklejszego folderu... po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na adres e-mail pole zawierające tą opcję jest nie aktywne i nie da się utworzyć folderu. Dodam że foldery które już mam przenoszą się z jednej wersji na drugą ale jak utworzę jakiś nowy w "nowym outloocku" i przełączę na stary to ten nowo utworzony folder się nie pojawiam. Office 365 był instalowany ze strony microsoft, próbując wszystkiego ściągłem nawet outloocka z app store i po uruchomieniu pytał mnie o hasło do pęku kluczy (którego nigdy nie ustanawiałem) i okna z tym pytaniem nie dało się zamknąć, komputer został wyłączony poprzez przytrzymanie przycisku włączenia. Głowa mi już od tego pęka. Czy ktoś miał może podobne problemy i sobie z nimi poradził ? 

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 192 wizyt
pytanie zadane 22 maja 2015 w Systemy operacyjne, programy przez aspoka Mądrala (5,290 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 741 wizyt
pytanie zadane 16 kwietnia 2022 w Java przez DLFDL Początkujący (270 p.)
–1 głos
1 odpowiedź 169 wizyt

93,385 zapytań

142,384 odpowiedzi

322,540 komentarzy

62,746 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...