• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Spadek poziomu naładowania baterii w nowym laptopie Lenovo LOQ 15IRH8

Konkurs Mistrz Programowania
0 głosów
343 wizyt
pytanie zadane 3 maja 2024 w Sprzęt komputerowy przez alpha.netrunner Mądrala (5,030 p.)
Hej,

Od 3 dni mam laptop Lenovo LOQ 15IRH8 z procesorem Intel Core i5-13420H i kartą graficzną RTX 4050 Laptop GPU z Windows 11 Home. Zauważyłem, że po naładowaniu baterii do 100% i pozostawieniu laptopa na noc, jej poziom spada. Pierwszej nocy poziom naładowania nie zmienił się, drugiej nocy spadł o 1%, a dzisiaj aż o 4%. W ustawieniach mam wyłączone szybkie uruchamianie oraz hibernację, więc nie powinno to mieć wpływu na baterię. Dodatkowo, używam laptopa głównie na zasilaczu, aby wykorzystać jego maksymalną moc.

W programie Lenovo Vantage stan baterii jest oceniany jako dobry, ale zauważyłem problem z ładowaniem. Mimo że wskaźnik pokazuje, że bateria się ładuje, poziom naładowania nie wzrasta. Tylko odłączenie i ponowne podłączenie ładowarki przy włączonym laptopie skutkuje wzrostem poziomu naładowania.

Dodatkowo, wczoraj używałem laptopa do pracy w programie CAD, a wieczorem zagrałem w Assassin's Creed Syndicate przez około godzinę w trybie cichym. Maksymalna temperatura, jaką osiągnął laptop, to 70 stopni. Czy ktoś mógłby doradzić, co może być przyczyną tego problemu z baterią i jak można go rozwiązać bo nie wiem czy to jest normalne czy jednak jakaś awaria?

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 7 maja 2024 przez Panelinio Stary wyjadacz (10,680 p.)
wybrane 7 maja 2024 przez alpha.netrunner

Najlepsza
Standardowo sterowniki i fizyczny stan baterii bym sprawdził. Wątpię jednak aby było to coś poważnego

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 1,080 wizyt
pytanie zadane 30 września 2021 w Sprzęt komputerowy przez Lubieciastko Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 433 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 2,478 wizyt
pytanie zadane 9 kwietnia 2016 w Sprzęt komputerowy przez shimizu Obywatel (1,650 p.)

93,653 zapytań

142,574 odpowiedzi

323,089 komentarzy

63,169 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...